Cupgeneralen Stefan Germerud inspekterar golvet i stora ishallen som är en mäktigt stor sjätte hall där det ska spelas handboll i Sverigecupen från och med i dag fredag.

IFK femårsjubilerar som arrangör

HANDBOLL

För femte året i rad arrangerar IFK Nyköping jätteturneringen Sverigecupen, en distriktlagscup för landets 15-åringar. En av nyheterna i år är att det blir spel även i stora ishallen på Rosvalla.

Sammanlagt totalt 41 lag från landets olika distrikt, tjejer och killar, finns på plats i Nyköping under hela helgen. Det är således många unga handbollstalanger man kommer att få chansen att se i spel.

– Lite nytt måste det bli varje år. Man får aldrig vara nöjd, säger Stefan Germerud, kanslichef i IFK Nyköping och cupgeneral över hela arrangemanget.

Den stora nyheten för i år är att även stora ishallen kommer att användas. Det gör att turneringen spelas på sex olika planer. Förutom ishallen Rosvallahallarna A, B och C, Multihallen och sporthallen på Ringvägen. Efter fredagens inledande gruppspel koncentreras allt till Rosvalla lördag och söndag.

Germerud räknar med att mellan 200–300 volontärer kommer att hjälpa till i olika omfattning hela helgen.

IFK försöker även utveckla kringarrangemangen runt turneringen.

– Nytt är att vi i år bjuder alla gäster på en middag på slottet med Erik där. Sedan kommer det också att hända lite saker i entréhallen, säger Stefan.

Han konstaterar också att intresset för turneringen verkar vara stort.

– En månads tid har det varit fullbokat på alla hotell i stan denna helg. Det tyder på ett större tryck.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

IFK NyköpingStefan GermerudRosvallaHandbollSport
Relaterat