Gästerna kom med ett ungt, tekniskt och kvickt lag som inte alls var speciellt fysiska. Men som smällde på vid rätt tillfällen.

– Vi visste att det skulle bli en värdemätare, konstaterade assisterande tränaren Jörgen Elmsäter som när huvudtränaren Peter Melchersson var bortrest på Island fick ta hand om matchcoachningen själv.

Lagen följdes åt fram till IFK-ledning 5–4. Sedan kunde gästerna göra ett ryck med fem raka mål. IFK:s anfallsspel fungerade inte alls då. Det var bortkastade bollar, tekniska fel, missade avslut och räddningar av gästande målvakt.

Artikelbild

Kul dock att se många avslut från båda kanterna. Fyra av IFK:s kantspelare kom med i målgörande bara i första halvlek. IFK hade nio olika målskyttar i halvleken.

– Vi har tjatat på våra kantspelare att våga ta lägen. I fjol var vi bortskämda med Olle (Ivarsson Hamberg) som skapade lägen själv ur ingenting. Nu kommer vi till lägen. Kanterna gör det riktigt bra, säger Jörgen Elmsäter.

Försvarsspelet fungerade bättre i halvleken. Emil Persson i målet kom upp i tio räddningar bara under första 30 minuterna.

IFK kunde också krypa närmare i målprotokollet. I halvtid ledde gästerna med två bollar.

Artikelbild

I andra halvlek sprang gästerna i från direkt.

– Vi kommer till lägen. Men antingen så missade vi eller också så räddade deras målvakt. Sätter vi hälften av det vi missade så vinner vi matchen, säger Elmsäter.

Artikelbild

12–14 blev till 16–23 innan hemmalaget med en liten forcering kunde ta sig närmare igen och snygga till siffrorna.

– Jag tycker vi har bra fart. Ibland lite för bra, funderar Elmsäter.

Artikelbild

En detalj som saknades var niometersskyttet.

– Det blir lite ansträngt. Det är tuffare nu och man har kanske inte det där utrymmet. Vi kommer för nära. Men skyttar har vi, påpekar Elmsäter.