Kim Olausson och IFK Gnesta ser fram emot första kvalmötet borta mot Onyx IBS.

IFK Gnesta redo för tight kvalmatch

INNEBANDYTVÅAN

Första kvalmötet mellan Onyx IBS och IFK Gnesta spelas under fredagen. Om spelarna är laddade? Ja, utan tvekan. – Det är sådant här man väntar på. Det ska bli så kul, säger IFK Gnestas Kim Olausson.

IFK Gnesta som vann division 2 valde Onyx IBS i första kvalrundan. Den första matchen, i bäst av två, spelar de borta.

– Det är en fördel, skulle jag säga. Alltid skönt att kunna punktera hemma om man skulle lyckas bra borta. Så det är en fördel att kunna avgöra på hemmaplan, säger IFK Gnestas spelare Kim Olausson.

Ni valde ju Onyx och inte vice versa, sätts det lite extra press på er då eller hur känns det?

– Det där är vår coach som har fått bestämma. Men personligen känner jag att det är kul att möta Onyx i första rundan och slå ut dem direkt så man slipper oroa sig sen. Men vi haft tuffa matcher mot dem, det var nog inget lätt val skulle jag tro.

Att det ska bli roligt med kval hymlar han inte med.

– Det är sådant här man väntar på. Det ska bli så kul! Det är inget dåligt lag vi möter. De är otroligt unga och talangfulla. Vi har mött dem förut och det har varit tighta matcher.

Gnesta vann båda mötena under grundserien, varav ett efter förlängning. Men de som kommer stå som segrare nu är de som är beredda på att offra mest.

– Det som kommer avgöra de här två matcherna är det lag som vill mest helt enkelt. Båda lagen kan spela och vill göra något av det. Det är de som är redo att offra mest som vinner.

Kim Olausson gjorde fem mål för Gnesta i senaste matchen mot Telge SIBK och formen är bra.

– Det är jättekul! Formen känns jättebra. Det är jättekul med innebandy just nu, det går att springa och använda benen som jag vill, haha. Senast fick jag spela med bröderna Johansson, det är en väldig lyx.

Är det dem du vill spela ihop med helst?

– Det är ganska oviktigt för mig. Men det är väldigt roligt att spela med dem. Det finns inget stopp, bara att vara med i tempot och spela på one touch. Vi trivs och kommer överrens.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

IFK GnestaOnyxInnebandySport
Relaterat