Stänken från berusningsdryckerna har tvättats bort från kläderna och firandet av upptåget till division 1 är slut. Nu håller handbollsherrarna i IFK Nyköping på med, den kanske mindre roliga, försäsongsträningen sedan en tid tillbaka.

– Vi har sprungit väldigt väldigt mycket. Både inne och ute. De kör på bra och det ser bra ut tycker jag. Men det är stor skillnad på att spela match. Det gäller att ge järnet nu så man är väl förberedd, säger IFK Nyköpings tränare Peter Melchersson.

IFK-tränaren gläds såklart fortfarande av avancemanget upp till division 1. Men tankarna för sig inte bakåt, utan framåt.

Artikelbild

Målvakten Rasmus Claar från Norrköpings HK provtränade med IFK under torsdagen.

– Det var förra året. Det är gammalt. Nu gäller det att ladda om på nytt och alla vill mera.

En annan sak som glädjer honom är det faktum att flera spelare från de yngre leden i IFK är med och tränar.

– Det är många yngre som är med. Nästan bara Nyköpingsbor. Men det är ju IFK, vi värvar inte så mycket utan tror och hoppas på de yngre i klubben. Det är riktigt kul att det i stort sett bara är Nyköpingsbor. Jag hoppas vi kan behålla dem i 1–2 år till innan de vill testa vingarna och blir erbjudna kontrakt från andra större klubbar. Men då är det bara att säga grattis, det är bara kul!

När serien väl drar i gång i slutet av september hemma mot Skuru IK, som även dem avancerade till division 1, vet man att det krävs mycket hårt jobb för att klara av årets mål - att vara kvar i ettan och undvika ett negativt kval.

– Allt ska gå mycket fortare. Vi ska även vara hårdare och tuffare. Sen gäller det att sätta mer bollar i målet och inte sumpa bra målchanser.

Att det enbart bara är drygt en månad kvar till serien startar gör inte Melchersson direkt avslappnad.

– Jag blir stressad över att det snart är dags. Det är många som tränar här, vi ska ta ut ett lag och det är mycket vi behöver köra och gå igenom.

Två spelare lämnar laget. Målvakten Tobias Sörberg ska in i militären och linjespelaren Emil Eriksson ska studera i Norrköping. Under torsdagsträningen dök även ett nytt ansikte upp. Målvakten Rasmus Claar från Norrköpings HK var där och provtränade.

– Han jobbade på ett sportläger i Norrköping tillsammans med en IFK:are. Han nämnde att han var nära på att lägga av med handbollen. Men IFK:aren sa att vi behövde en målvakt och att han var välkommen hit. Så det var en ren slump. Jag har jobbat länge med att få hit en etablerad målvakt och har varit nära men misslyckats. Men nu får vi se hur Rasmus känner, säger Lars Brofjord, spelaransvarig i IFK Nyköping.

Till helgen väntar en träningsmatch mot Norrköpings HK.