Det dröjde inte lång tid innan Ebba Fagerholm kunde sätta dit första målet i hemmapremiären som gav IFK ledningen redan efter sex minuter. När ytterligare fyra minuter hade gått så utökade IFK ledningen till 2–0 genom Edvina Jonsson Lundmark.

– Vi hade inte så bra koll på dem (Stuvsta IF) förutom att de vann stort över Lidingö. Vi var fokuserade och spelade vårt spel och det gav resultat på direkten, säger IFK Nyköpings tränare Jeremias Varas.

Men bortalaget Stuvsta IF jobbade sig in i matchen och när 30 minuter passerats så reducerade de till 2–1 efter en diskutabel offside som huvuddomaren och linjedomaren var oense om.

Artikelbild

– Vi kom in i en svacka. De kanske blev lite trötta och då kunde Stuvsta göra mål.

Stuvsta tryckte på och IFK:s försvar fick slita ordentligt. Men i stället var det hemmalaget som skulle ta vara på sin chans i ett skede där bortalagets målvakt stressades till en mindre lyckad utspark som hamnade till Edvina som gjorde sitt andra mål i matchen.

– Det känns bra men det var hela laget som bidrog med det. Vi hade en bra press som skapade bra målchanser för mig. Jag kunde placera bollen i öppet mål, säger Edvina Jonsson Lundmark.

När man trodde att första halvlekens målproduktion skulle vara över så gjordes det ytterligare två mål i sista minuten. Stuvsta gjorde det första och IFK:s Ellen Cederin placerade in ett långskott längs marken som gav halvtidsresultatet 4–2.

Artikelbild

Andra halvlek inleddes med en kort skur från himlen och flera skurar i form av anfall från Stuvsta som sånär reducerade. Efter 35 minuter kom även en rättvis utdelning på en hörna efter det konstanta trycket. Det var inte över där. Redan minuten efter så räddades IFK av ribban.

– Det var väldigt nervöst. Men alla jobbade tillsammans och vi gav 100 procent trots att alla var skittrötta, säger Edvina Jonsson Lundmark.

Artikelbild

Mittbacken Alice Jansén tog ett stort ansvar i IFK:s försvar som även höll ut och vann matchen.