Assisterande tränaren Peter Hillerius var glad att Maja Björklund fick göra mål mot Hässelby. – Hon kan fortfarande inte spela 90 minuter, men hon är sakta men säkert på väg tillbaka, säger han.

IFK nära en skräll mot Hässelby

Fotbollstvåan

IFK Nyköping var inte långt ifrån att skrälla mot topplaget Hässelby SK FF. – Det känns lite tjurigt eftersom vi var så nära att ta ledningen där efter pausen, säger assisterande tränaren Peter Hillerius efter 1–3-förlusten.

Efter Maja Björklunds kvittering efter pausen – ett skott vid första stolpen efter ett inlägg av Vilma Andersson – vädrade IFK blod.

Vid ett läge låg även bollen på Hässelbys mållinje innan hemmalaget fick stopp på den.

– Det var Ellen Cederin som rullade bollen mellan målvaktens ben. Det var vår vassaste chans just då. Vi hade en kvart, 20 minuter när vi skapade en hel del chanser som kunde ha gett oss 2–1, säger Peter som fick vara huvudtränare under lördagen eftersom Jeremias Varas för en gångs skull tagit ledigt av personliga skäl.

Men i stället för en IFK-ledning så gjorde Hässelby mål i den 58:e minuten. Ett mål som det pratades om en del efteråt.

– Jag såg inte så bra, men linjedomaren vinkade för mål medan huvuddomaren inte var överens med honom. Vår målvakt (Ida Fredhage) sa i varje fall att den inte var inne.

Lite dämpade av vad som just skett så kunde inte IFK stoppa ytterligare en boll från att rulla in bakom Ida.

– Vi hann inte repa oss efter 2–1-målet, men det var en hedersam förlust. Det här laget åkte ju ur division 1 förra säsongen och de har fortfarande en hel del rutinerade spelare kvar.

Hettan gjorde att IFK Nyköping gick runt på en hel del folk och alla gjorde en bra match enligt tränaren Lite extra beröm får Lisa Flisell och Agnes Halvardsson.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

IFK NyköpingSportfotboll
Relaterat