• Foto:
  • Foto:
  • Foto:
1/

IFK Nyköping höll i alla fall nollan

Fotbollsettan
annons

En lysande första halvlek. Men resten var inte lika bra och IFK Nyköping fick nöja sig med oavgjort hemma mot Älta. – Vi saknade spelet i sista tredjelen i dag, säger IFK-tränaren Neil Franklin efter 0–0-mötet på Folkungavallen.

Det är små marginaler i fotboll. Det kan IFK Nyköping intyga som kom ut starkt i hemmamötet med Älta. Gästerna räddades också två gånger om med hjälp av virket. Få hade nog protesterat om IFK Nyköping skulle haft ledningen med två bollar i halvtid. – Vi gjorde en riktigt bra första halvlek. Du såg ju själv; vi träffade bland annat ribban och stolpen. Vi gjorde mer än tillräckligt för att ha en bra ledning i paus, säger IFK-tränaren Neil Franklin.

Om första akten var bra så var sista 45 betydligt sämre. Första 15-20 minuterna var det ett hemmalag som inte alls fick till det i sista tredjedelen. Chanserna var lätträknade bortsett från Emilia Larssons tunga skott en stund senare. Det skottet räddades dock till en efterkommande resultatlös hörna. – Vi skapade knappt någonting i andra. Låg bra i positionerna men vågade gå i djupled eller hela vägen in i boxen, säger Franklin. Det ska också sägas att Älta spelade med ett mycket lågt försvarsspel. IFK hade svårt att hitta några vettiga lösningar för att luckra upp den taktiken. IFK Nyköping gick så småningom ner på en trebackslinje för att bryta dödläget.

– Men det var svårt när de backade hem så mycket och skapa den där ytan, säger Franklin. I och med förlusten är IFK Nyköping i ett något knivigt läge. Laget ligger alltjämt näst sist i tabellen med elva pinnar efter femton spelade matcher. Upp på rätt sida strecket skiljer det nu sju poäng. – Det är tre matcher nu (IFK Norrköping DFK, P18 IK, Lindö FF) som vi måste ha två vinster och en oavgjord om vi ska vara med och fajtas om nytt kontrakt, säger Franklin. IFK har som bekant också haft återkommande bekymmer med skador. Inför mötet med Älta gick Lisa Flisell in på mittbacksplatsen då Julina Andersson är knäskadad.

– Ja, det var lite manfall men det kan vi inte skylla på. Vi hade de elva på planen och fyra på bänken. Skulle jag gå runt och grubbla över skador kommer jag fan falla ihop och gråta, säger Neil Franklin.

IFK Nyköping–Älta 0–0

Målen:

Varningar:

IFK: Maja Fagerholm, Emilia Larsson.

Älta:

Publik: 86.

Så spelade IFK Nyköping: Sabina Robertsson–Maja Fagerholm, Lisa Flisell, Hanna Friberg, Frida Kalm (Signe Dirke, 81)–Kelly Andres, Filippa Sjöberg, Emilia Larsson, Amanda Nordlie, Ellen Cederin (Edvina Jonsson Lundmark, 73)–Alma Sjödahl.

SVALOR

Alma Sjödahl 3 svalor

Sprang och sprang i djupled på topp. Pressat skott i stolpen i första halvlek.

Sabina Robertsson 2 svalor

Vassa ingrepp när det hettade till i straffområdet.

Emilia Larsson 1 svala

Nära måla ett par gånger. Löpvillig.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

IFK NyköpingSportfotboll
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka