Vid seger och om Örebro senare skulle skrälla mot Lif blå finns det små chanser att blanda sig i kampen om kvalplats uppåt, men det handlar mera om att inte dras in i en strid med samma lag om en kvalplats nedåt.

IFK har lite frågetecken i truppen när det gäller småskador men har Emil Persson i kassen och i fredagshandbollen är hemmalaget aldrig slaget på förhand – även om det är trevligare för bortalaget att komma till Rosvalla arena än Sporthallen.

– Det har blivit ett väldigt stort energilyft att få med Amir (Faktic, assisterande tränare). Vi hade då också diskussioner i gruppen vad alla vill med sin handboll och sedan dess har vi tränat på väldigt bra; bättre tryck och driv än tidigare under säsongen, säger Stefan Germerud.

Det har märkts på de flesta matcherna, även om Norrköping borta var en jobbig historia.

– Men ser man bara energimässigt så var den egentligen också ganska bra.

Bortamötet med Tyrold, som är andralag till Tyresös allsvenska lag där det kommer att dyka upp bänkspelare från förstalaget, var en av IFK:s bättre matcher den här säsongen.

– Ja, det var en grym omgång i Tyresö och vi fick med oss ett kryss. De hade högt tempo, bra fart och bra tryck. Det blev en rolig och svängig match. Båda lagen vill spela med fart.

Vad krävs för att slå dem hemma?

– Vi har lyft oss i försvarsspelet; spelat med mer aggressivitet och offensivt försvar där spelarna är mer beredda att sätta stopp. Får vi till det kommer de snabba spelvändningarna och trycket framåt som vi är beroende av.

Med både Melcher Melchersson och Martin Gustafsson borta är det ont om vänsterhänta så Stefan drar på sig matchtröjan själv igen. Martin Pettersson har ont i ett knä och vilar, Oscar Glysing tar hans plats. David Trosell har varit krasslig och haft mycket med jobbet i veckan med Germerud räknar med honom.