IFK Nyköping ordnade viktig bortaseger

IFK Nyköping gjorde en riktigt stark första halvlek mot Silwing-Troja i handbollsettan. Bortaseger med 32–29 var viktigt.

Skön bortaseger. Peter Melchersson fick se Simon Skuthälla leda ett IFK Nyköping som spelade skolbokshandboll under den första halvleken och en bit in i den andra.

Skön bortaseger. Peter Melchersson fick se Simon Skuthälla leda ett IFK Nyköping som spelade skolbokshandboll under den första halvleken och en bit in i den andra.

Foto: Tomas Larsson

Handboll2019-10-19 19:41

– Ja, det är viktiga poäng att få med sig nu när vi har tappat poäng där vi som i dag skulle ha klarat av att hålla ledning. Skönt med en vinst borta och en första halvlek där vi gör nästan allting rätt efter att ha tittat på motståndarna på video. Det höll i sig fram till en kvart in i andra, analyserar IFK-tränaren Peter Melchersson.

– Sedan blev det onödigt stressigt och jämnt mot slutet, men i dag var det vinst som var det viktiga.

David Trosell, som var viktig när IFK tog klivet upp i division 1 men spelade sparsamt under delar av förra säsongen, inledde målskyttet med två kassar. Och den rätt kraftfulla vänstersexan stannade på glädjande åtta mål.

– Det är kul, han startade i dag, Lucas Edlund skadad, kul att se att David som har mycket rutin kan vara med och konkurrera. 

Jacob Edlund bidrog med fem mål. Av det lite yngre gardet bidrar kraftfulla niometerspjäsen  Olle Röken också med fem mål framåt. 

– Vi bidrar som ett lag i dag. Simon (Skuthälla) ligger bakom att göra det lätt för de andra, säger Melchersson.

Vad är det som länge stämmer så bra?

– Vi spelar jättebra försvar. De fick skjuta i de lägena som vi hade bestämt. Emil (Persson) startar i målet och är bra. Vi kör våran gameplan. 

När Silwing skar bort Skuthälla och dubbelpunktar avlastade Martin Pettersson bra. 

Silwing åkte på ett rött kort efter tre tvåminutersutvisningar på Ivan Wrede, som gjorde skäl för namnet när han snackade till sig det sista. Desto mera kreativ insats av hemmalagets skicklige avslutare Fabian Birath, som noterades för hela 11 mål.

– De går över och chansspelar lite sju mot sex, han Birath hoppar och vi kommer inte åt honom när de får tryck med en man mera. 

Efter 57.37 gjorde Carl May 29–31. I det läget gjorde IFK det rätta, drog ut på avslutet – och när Olle Röken dessutom satte det med 52 sekunder kvar av matchen var matchen givetvis vunnen. 

– Vi hade vi kunnat lösa det genom att fortsätta att trycka mycket med vårt kantspel. Men samtidigt gällde det ju i första hand att inte chansa och vinna matchen, så det är ändå bra, säger Peter Melchersson.

Här är alla IFK-målen under denna lyckade lördagsmatiné: David Trosell 8, Olle Röken 5, Jacob Edlund 5, Martin Pettersson 4, Martin Gustafsson 4, Simon Skuthälla 3, Lucas Carman 2,  Christopher Wålinder 1. 

– Snart ska vi väl klara av att göra två hela solida halvlekar. Då blir det här bra!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!