Simon Skuthälla.

IFK Nyköping segrade mot Cliff

HANDBOLL
annons

IFK Nyköping fick en smakstart på träningsmatchandet efter seger med 30–19 hemma mot Hammarbys farmarlag Cliff. – Vi lyckades göra Cliff sämre än vad Cliff är dåliga, säger IFK-tränaren Peter Melchersson.

Resultatet var inget att säga om. IFK Nyköping var det bättre laget på Rosvalla arena när Cliff kom på besök. Tränare Peter Melchersson var mycket belåten med hur laget agerade på planen. – Jag ville se engagemang, lojalitet, ansvar, respekt och ödmjukhet – och det fick jag se, säger han.

En av anledningarna var försvarsspelet som fungerade utmärkt. Alla tog jobbet och då fick Cliff det svårt. – Vi spelade 6-0, 5-1, 2-4 och 3-3. Alla fungerade, framför allt 3-3 som vi inte tränat mycket på. Tvillingarna Olle och Martin (Gustafsson) ihop med Simon (Skuthälla) gör det jättebra. Hammarbys farmarlag Cliff är just nu på träningsläger i Nyköping och det var på sina håll och kanter lite tröttkört. – Skickliga juniorer. De är duktiga, men lite sega i benen vilket man såg i andra att de tränat hårt, säger Peter Melchersson.

För IFK Nyköping var det likväl en stabil insats. Om försäsongen fortsätter så här kan det bli en kul säsong för laget.

Vad har ni för målsättning?

– Just nu har vi ingen målsättning. Kan vi få upp de där fyra ledorden kommer det räcka långt. Jag har väl en i huvudet, styrelsen har en men jag ska plantera den i laget också. Vi har tränat i två veckor nu och det ser riktigt bra ut.

annons

Mest delat denna vecka