Säsongspremiären närmar sig för IFK Nyköping. Men laget är inte spikat och det behöver bli bättre på vissa delar. I den senaste träningsmatchen mot division två-laget Lidingö SK blev det vinst, 29–24, och tränaren var nöjd med vad han såg.

– Vi rullade runt och gjorde det bra. Men det märks fortfarande lite att vi inte spelar helt tillsammans. Men vi har en grund som vi snäppar upp mer och mer. Hade med förstaårssenioren George (Simonides) på högerkanten, han spelade riktigt bra och gjorde allt som jag förväntade mig. Tog ansvaret i försvaret och satte bollarna från kanten. Likadant med Jacob Edlund, han vågade ta lägena och smällde på i försvaret. Sedan hans brorsa Lucas på vänsterkanten, han gjorde många mål och satte bollarna varierat. Theodor (Kontos), en ung junior, fick spela på linjen eftersom vi hade en borta där och han gjorde det bra också, säger IFK Nyköpings tränare Peter Melchersson.

De yngre förmågorna imponerade sannerligen på tränaren som får det lite svårare att ta ut A-truppen till säsongspremiären.

– De gjorde det jättebra. De unga sköter sig bra. Det är konkurrens nu, speciellt på kanterna. De visar att de vill vara med i A-truppen, det är riktigt bra för allihop.

Nyförvärvet från Norrköpings HK stod även han för en bra insats. Speciellt när han tog tre skott i rad.

– Rasmus Claar stod andra halvlek och gjorde en trippelräddning bland annat. Han tog en straff och två returer efter det. Det kändes nog rätt skönt för honom, för oss också.

En mer rutinerad A-lagspelare i IFK Nyköping som kan spela på mer eller mindre varje position gladde tränaren.

– Martin Pettersson fick komma in på linjen och gjorde det riktigt bra också. Man kan använda honom var som helst. Han är otroligt nyttig när man kan använda honom överallt. En bra lagspelare som gör sitt jobb på alla positioner.

På lördag väntar ytterligare en träningsmatch hemma. Då kommer HK Erping på besök.

– Kommer de med sitt a-lag som spelar en division över oss så gäller det att få till försvaret och jobba som fan och hänga med. Det blir riktigt tufft för oss. Men jag vill se att spelarna vågar, tror på det och inte viker ner sig. Så kommer många matcher i ettan vara också. Vi måste slita för att få poäng med oss. Vi har ungefär en månad kvar till att slipa till oss.

Krävs det något extra från er denna säsong?

– Vi behöver ha bättre kondition än de andra lagen. Vi är inte ett så stortväxt lag som alla andra så det gäller att orka med våra kontringar och göra hyfsat enkla mål. Tanken är att vi ska vara lite snabbare och att det ska gå fortare.

Och det ser ut att bli bättre och bättre.

– Det är betydligt bättre nu än i början. Det är många som har tagit eget ansvar. Det knorras inte och sådär, de vet vad som gäller och går ut och kör hårt på träningarna. Ska vi vara bra så måste vi spela ihop och göra allt rätt. Vi ska försöka få till försvaret. Det gjorde vi bra förra året men det var väl några matcher vi slarvade lite och då fick vi stryk.