Fredrik Andersson har gjort nio av sina tio mål i andra halvlek. Mot Täby HBK på fredag ska han leverera hela matchen. Foto:

IFK tar emot tabelltrean – Andersson redo att leverera från start

Handboll

Fredrik Andersson har levererat tio mål hittills i handbollsettans två första matcher. Nu väntar tabelltrean Täby HBK hemma på fredag, och då gäller det att vara på tå från start.

Han gjorde säsongens första mål för IFK Nyköping. Men efter det har de andra nio målen från Fredrik Andersson enbart gjorts i andra halvlek.

– Haha, kul att du säger det. Peter (tränaren) var på mig på träningen och påpekade att jag varit bra i andra halvlek båda matcherna nu. Så nu är det dags för mig att leverera en hel match. Gäller att vara ännu mer på tårna från start, säger Fredrik Andersson.

Vad det beror på vet han inte riktigt.

– Det är väl att man kommer in i matchen efter ett tag, man känner efter lite mer i början, funderar han.

Formen känns i alla fall bra hos niometersspelaren.

– Jag tycker att det blir bättre och bättre, som alltid. Början på säsongen brukar vara att man får känna sig för och verkligen se till att komma in i matchpulsen.

Närmast tar femteplacerade IFK Nyköping emot tabelltrean Täby HBK i en klassisk fredagshandboll.

– Det ska bli spännande att få fortsätta lira mot division 1-motstånd, helt klart. Tror att de kommer vara det bästa motståndet vi mött hittills. Det ska bli kul helt klart. Fredagsmatcherna är fantastiska att spela. Förhoppningsvis kommer det ännu mer publik när de ser att vi verkligen är med och slåss i varenda match.

IFK har vunnit en match och förlorat en. Men det har varit väldigt jämnt i båda.

– Jag tycker att de flesta spelarna håller en bra nivå. Är det någon som byter gör det inte så jättestor skillnad. Det är bra spelare på alla positioner. De flesta är skolade så det blir ju oftast bra handboll då.

Vad krävs från er sida för att vinna matchen?

– Det är att fortsätta på den inslagna vägen. Det är kollektivt vi ska göra det, då är vi bra. Och det har vi visat de här första matcherna. Men vi har lite mer att bevisa, har inte fått ut vår fulla kapacitet på någon av matcherna än. Vi vet att vi kan bättre. Den här sista lilla spetsen som saknas, inte fått full utdelning. Det är svårt att säga exakt vad det är, men är väl generellt. Vissa spelare har lite mer att hämta, som jag i de första halvlekarna.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

IFK NyköpingSportHandboll
Relaterat