Peter Melchersson vet mycket väl att serien är väldigt lång, men just nu ser det mesta bra ut. Närmast väntar en intressant Örebrosatsning, som har börjat skralt, i den andra fredagshandbollen. Foto:

IFK:s heta lagbygge går för tredje raka

Handbollstvåan

Peter Melchersson har drag i IFK Nyköping just nu – fullpoängare inför den andra fredagshandbollen. Det gjorde att IFK-tränaren faktiskt ställde in scoutingresan till Örebro i söndags.

Jag känner ju till att de har fått ett par bra killar från Lindesberg och så Alexander Andersson som var hos oss i Kaik förra säsongen men har gått till ÖSK, säger Melchersson.

Örebroklubben har gjort en annorlunda och intressant satsning för att nå det mycket tydligt utstakade målet: allsvenskan 2020.

Det enda kostsamma förvärvet är tränare och heter Ilija Puljević. Detta extremt handbollskunniga tränarteam har klubben sedan använt för att på olika sätt locka till sig spelare.

Det kom bland annat en vass trio i 20-årsåldern från Lindesberg med duktiga killar som Karlo Seric och Måns Olm, som var bäste målskytt senast. Robin Ljungberg, Aranäs, och Jonathan Hummelgård, Kärra/Sävehof, är andra som har lockats av detta tränarnamn.

Men det är mycket nytt att spela in och ÖSK har överraskande förlorat bägge sina inledande – förvisso svåra – matcher mot extremt hemmastarka Hallstahammar och stabila Skogås.

– Min tanke när jag struntade i att åka dit var att jag skulle kunna underskatta dem om Örebro inte spelar bra. Och om de skulle ha imponerat stort skulle det också kunnat påverka negativt. Vårt spel stämde så bra senast på nästan alla punkter att vi bara ska köra vidare på samma spår, inte anpassa oss.

Kommer det att saknas någon gentemot senast?

– Ja, vi har någon som är sjuk och någon bortrest och så, men det är inget som ska påverka helheten. Vi har andra som kliver fram, säger Melchersson.

Då ska ni ändå veta att en av de där som saknas är Olle Ivarsson Hamberg, som har gjort hela 20 mål på två matcher men är i USA fram tills på onsdag.

Nu har årets trupp också fler vänsterhänta spelare än tidigare så nu får någon annan kliva fram i kontringar och ute på H6-läget. Och om Melchersson ska plocka fram en enda lovande detalj i årets IFK är det att det är så gott gry på bänken.

– Ja, här står killarna upp och lever med och ingen surar om man får sitta; egenskaper som avgör om man kan vinna en serie. När en sådan som Olle Gustafsson kommer in och tar för sig och smäller på som om det gällde hur mycket som helst i ett läge där vi leder med 12–14 bollar senast mot Hallstahammar värmer det till i ett tränarhjärta.

Läs också

( 11 st )

Läs mer om dessa ämnen

IFK NyköpingHandbollSport
Relaterat

Mest delat denna vecka