Med sex sekunder kvar gjorde Uppsala HK det avgörande målet, vilket innebar att de vann och att det blir en ytterligare match om platsen i division 1. En sur förlust för IFK som inte är helt bortglömd än.

– Inte än. Jag jobbar på det. Nivån på min vinnarskalle är väldigt hög så det tar ett tag. Men det är vila i dag (läs måndag) och sen är det dags för träning i morgon. Gäller ändå att försöka ha kvar att vi förlorade så vi kommer tillbaka extra taggade, säger Olle Ivarsson Hamberg som var snabbast med att lämna omklädningsrummet efter matchen.

– Jag blev förbannad. Som sagt, min vinnarskalle är stor. Men jag var inte arg på laget utan mer för att vi förlorade. Sen tänker jag alltid på vad jag själv kunde ha gjort bättre. Jag vill att allt ska sitta hela tiden och dömer mig själv hela tiden, är lite hård mot själv kanske. Men det var bättre att gick därifrån tidigt än att jag stannade kvar, haha.

Vad som avgjorde matchen är enligt honom den mindre lyckade perioden under första halvlek.

– Det var dippen i första halvlek. Vi hade ett tremålsöverläge och sen låg vi under med fem bollar. Vi stannade upp och lät de kontra och vi sjönk lite. Sen gör vi en toppen halvlek i andra tycker jag. Då tog vi tag i försvaret och kom ikapp. Vi får glömma första halvlek och ta med andra till nästa match, det är så vi ska spela hela tiden.

Olle hamnade även i en hel del dispyter med motståndarnas bänk flera gånger under matchen.

– Det var bara lite missförstånd. De spelar ett tufft försvarsspel och målvakten kommer ut och möter och då är det inte konstigt att han kan få ett skott i huvudet. De skriker mycket på våra spelare och då backar jag upp till hundra procent. Sen är det lite roligt att hetsa upp stämningen lite, men det gäller bara i kval. Så länge det är till vår fördel...

Även bland spelarna på planen blev det en del munhuggande.

– Självklart är ju stämningen hög, båda vill ju vinna. Men det är sådant som är kul, att båda lagen är taggade. Det är kvalmentaliteten som sitter i när det är viktiga matcher. Det blir ett adrenalinpåslag som heter duga och det är bara roligt.

Hur går tankarna inför den avgörande matchen?

– Jag är väldigt väldigt taggad på en revansch och på att ta den här jävla platsen i ettan. Det är på tiden, det är vår tur nu. Det tycker alla, verkligen alla. Det är det här vi har slitit för under hela säsongen och nu ska vi fan gå upp.