Mälberg om Nyköpings stora ineffektivitet.

Nyköpings SK behövde såväl alla tre poängen mot Skövde. Men med stor ineffektivitet i avsluten föll NSK tungt med 2–5 i Rosvalla.

Nyköpings SK-anfallaren Andreas Maier var pigg och fick i alla fall se  2–1 studsa in mot Skövde. Mera bilder och kommentarer på sn.se/sport!

Nyköpings SK-anfallaren Andreas Maier var pigg och fick i alla fall se 2–1 studsa in mot Skövde. Mera bilder och kommentarer på sn.se/sport!

Ishockey2019-10-09 21:24

Förstakedjan stormade framåt direkt; solklar straff redan efter 20 sekunder men Oliver Ödman Hadzinkolic avslutade i stolpen. Sedan var Christian Axelsson framme och var nära att trycka in pucken, men nekades av Viktor Andersson och hans stadigt placerade benskydd. Sedan Axelsson i slottet efter fin passning från Andreas Maier.

Jättechanser det där...men när inte hemmalaget fick dit pucken var det i stället mål för Skövde första gången med pucken under kontroll på offensiv planhalva – efter drygt sex minuters spel. Vasse Henrik Thegel gjorde sitt fjärde mål i höst.

Sedan kom  en period där domaren missade ett par givna slashingutvisningar men i stället gav ett rätt billigt fem mot fyra; första målet i Nyköpingströjan av Brynäsfostrade backförvärvet Lucas Gustavsson där.

Och i början av mellanakten studsade en chanspuck in; välförtjänt att det just var Maier efter pass från Axelsson. Gilito Garcia jobbade bra i den linan.

Men 2–2 efter dräll och friläge, Jesper Erlandsson. Ingen negativ reaktion spelmässigt – men i effektiviteten. Det var backhand mot öppet mål. Marcus Linderborg ägde nått byte, Maier ett annat – och hela 18–6 i skott.

Backen Sebastian Björnstad fick friläge efter en utvisning i tredje, men det blev ängsligt. Så hittade Thegel fram till Jonas Nyman som gjorde 3–2 till Skövde. Inte bättre av att viktige Axelsson fick matchstraff för fighting. Allt slutade i virrvarr – med 2–5 i öppen kasse i 5/5-spel efter för många spelare på isen.

Så här kommenterar Nyköpings SK:s tränare Fredrik Mälberg förlusten och ineffektiviten.

Handlar det mest om bristen på effektivitet i den här matchen?

– Egentligen tycker jag att vi gör en ganska bra match. Jag tycker att vi spelmässigt sett över tre perioder gör det helt okej. Men det är tre felstudsar, ett personligt fel och en i tom bur, säger Mälberg.

Sedan går väl första skottet på mål efter dryga sex minuter in bakom Daniel Fahlström?

– Ja, plus att vi missar en straff (stolpskott av Oliver Ödman-Hadzinikolic, vår anmärkning). Det är lite där vi är just nu. Vi får ju ingenting gratis. Men de misstagen vi gör lever de på. De kastar i väg puckar och väntar på våra misstag. och gör vi då inte målen framåt hjälper det inte hur mycket spelövertag du än har.

Ni vinner skotten med 35–14 i de två sista perioderna, Andreas Maiers mål studsar in turligt och så är det ett PP-mål – är det mestadels bra målvaktsspel av Viktor Andersson eller genomgående dåliga avslut?

– Jag tycker att för mycket av skotten kommer utifrån och vi är inte riktigt inne och krigar framför honom. Jag tycker att han får stå och plocka äpplen. Samtidigt som att det är mycket skott är det inte så många som är riktiga målchanser. Ibland tror spelarna att de har mera tid än de har, det går fort även på division 1-nivå.

Vad är det annars som gör att ni förlorar?

– Vi har inte tålamod nog att ligga kvar i våra positioner utan måste pressa fram avslut. Kan vi bara lära oss det med det här spelövertaget kommer vi vinna varenda match.

Ni hade två game misconduct, först Christian Axelsson efter fighting och sedan Oliver Ödman-Hadzinikolic efter snack efter slutsignalen, ingen risk för avstängning i efterhand för någon av dem?

–Nej, game är det, jag tycker att Axelssons bara är en vanlig tvåminutare.

Christian Axelsson tog sig som så ofta fram till flest öppna lägen, men hade svårt att sätta dit puckarna och åkte på matchstraff. Mera bilder och kommentarer på sn.se/sport!
Nyköping–Skövde 2–5

Målen: 0–1 (6.20) Henrik Thegel, 1–1 (15.31) Lucas Gustavsson (Simon Rodling, Marcus Linderborg) PP1, 2–1 (23.41) Andreas Maier (Christian Axelsson),  2–2 (34.12) Jesper Erlandsson, 2–3 (48.59) Jonas Nyman, 2–4 (51.52) Dennis Santesson, 2–5 (59.49) Adam Thilander, öpen kasse.

Utvisningar, NSK: 6x2, 1x5, 2x20 (Christian Axelsson, Oliver Ödman Hadzinikolic). Skövde: 4x2, 1x5, 1x20 (William Frödelius).

Skott: 46–25 (10–12, 18–6, 17–8).

Domare: Marcus Karlsson.