Ingen poäng mot Lockerud för Onyx

Onyx summerade en tredje raka helg utan poäng. – Klart man hade hoppats på en lite bättre start, sa kaptenen Gustaf Sandberg.

Onyxkaptenen Gustaf Sandberg fick från nära håll se hur Lockerud vann efter två sena straffmål.

Onyxkaptenen Gustaf Sandberg fick från nära håll se hur Lockerud vann efter två sena straffmål.

Foto: Viktor Runsten

Innebandy2019-10-19 20:10

På söndagen tog han sig en repristitt på matchen i Mariestad. Uppfattningen ändrades inte nämnvärt jämfört hur det kändes i bussen hem i lördags.

– Det är fortfarande samma bild. Vi har ett massivt spelövertag och skapar jättemånga chanser men får inte dit bollen, analyserade Gustaf 3–6 mot nykomlingen Lockerud.     

Udden framåt fanns i desto större utsträckning hos hemmalaget i allmänhet och fyramålsskytten Andreas Blomqvist i synnerhet.  

– Det är något räknefel från oss, något slumpmål och två straffar..., kände lagkaptenen kring flera av lördagens smällar bakåt.

Onyx hade hemmalaget i viss brygga i form av 2–1-favör inför mittperioden. Inför avslutningsronden var det uddamålsövertag för Lockerud Mariestad. Närmare än den 3–3-kvittering som spetsvärvningen Patrik Hallberg ordnade i början av perioden kom inte Onyx som är under strecket.

– Vi visar upp bra spelsekvenser under stora delar av matchen – och vi borde vunnit både den här matchen och den hemma mot Fagerhult, kände Sandberg.    

Premiärsegern hemma mot Lillån är de enda poängen.

– Vi har väl fortfarande inte spelat ihop oss helt än. Alla lag har svackor under en säsong, det gäller bara att ta sig ur den så snabbt som möjligt. Jag ser det som att vi får den tidigare i år – den har ju kommit strax efter jul tidigare.

Ingen oro?  

– Nej, jag själv kan i alla fall inte säga att jag känner någon jätteoro än. Vi kommer att vända på det här och tiden kan nog tala för oss.    

Lockerud–Onyx 6–3

Målen: 1–0 (3.50) Andreas Blomqvist, 1–1 (4.57) Rasmus Billnert Christiansson (Patrik Hallberg), 1–2 (5.55) Sebastian Jakobsson (Gustaf Sandberg), 2–2 (26.52) Blomqvist, 3–2 (33.43) Isak Stöckel, 3–3 (41.47) Hallberg (Jonathan Hallin), 4–3 (44.36) Blomqvist, 5–3 (50.17) Stöckel (straffslag), 6–3 (59.39) Blomqvist (straffslag).

Skott: 21–24 (6–6, 9–5, 6–13).

Utvisningar, Lockerud Mariestad: 1x2, Onyx: inga.

Domare: Kent Erlandsson, Nyköping och Henrik Ibjer, Södertälje.  

Publik: 281.

Karta: Mariestad
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!