Lova Blom bidrog med ett skott på mål i Finlandsmatchen enligt den officiella statistiken. Foto:

Ingen VM-medalj till Sverige och Lova

ISHOCKEY

Förra säsongen kom Nyköpingstjejen Lova Blom hem från U18-VM med en silvermedalj. Denna vinter missar Sverige och Lova medalj. Finland vann kvartsfinalen efter övertid. Snopet för svenskorna som var på väg mot seger.

Det har inte varit Sveriges mästerskap vid årets U18-VM som spelas i Japan. På torsdagen kom lagets fjärde raka förlust, Finland vann kvartsfinalen efter övertid med 3–2 (0–0, 1–1, 1–1, 1–0). Avgörandet kom 5.34 in i förlängningen.

Tidigare har Sverige spelat i den seedade gruppen av två och förlorat mot Kanada, Ryssland och USA.

Mot Finland, som vann den oseedade gruppen, såg det dock ut som om svenskorna äntligen skulle få en seger. Efter 17.32 i den sista perioden gjorde nämligen Thea Johansson 2–1 till Sverige.

Glädjen blev dock kortvarig, blott 36 sekunder noga räknat. Då, efter 18.08, kvitterade nämligen Finland och skickade matchen till övertidsavgörande.

Väl där avgjorde turneringens poängdrottning så här långt, Finlands Elisa Holopainen. USA väntar nu i semifinal för finskorna.

– När vi ledde i slutet av matchen pratade vi om fokus och att kontrollera av våra känslor, men fortfarande är spelarna unga och entusiasmen kan ta över", sa den svenske coachen Alexander Bröms till turneringens webbplats.

– Vi hade som mål att vinna en medalj och nu kommer det inte att hända. Det är en mycket tom känsla för alla på laget, fortsätter Bröms.

För Sverige blir det spel om femteplatsen mot Schweiz på lördag.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Lova BlomIshockeySport
Relaterat