Anna och Box Qutie klarade terrängbanan utan större besvär.

Inget bra EM-genrep för Freskgård

Fälttävlan
annons

Det blev till slut en 29:e plats för Anna Freskgård i EM-genrepet i franska Horas de Jardy. Tolv fel i banhoppningen gjorde att hon inte kunde kopiera resultatet från det som gav henne EM-platsen tidigare i somras.

– Tur att terrängen gick så bra, annars hade den här tävlingen inte varit så bra för självförtroendet, säger Anna Freskgård.

Anna och Box Qutie hade 58,60 straffpoäng efter dressyren under lördagen.

– Dressyren gick inte alls bra. Kanske var det lite för lite tid på framridningen, hon gick i varje fall emot mig under hela programmet.

När ekipaget sedan noterade ett nedslag och en hel mängd tidsfel under söndagsförmiddagens banhoppning var det en lång uppförsbacke.

– Jag gick ut först i klassen och vi visste om att det var ganska kort om tid. Det var faktiskt bara tre ekipage som klarade den. Men jag och Fredrik (Bergendorff, förbundskaptenen) hade lagt upp en plan hur jag skulle rida och den höll jag. Det blev ett litet pet och så tidsfel. Men det som var bra var att själva hoppningen fungerade.

Duons starka sida, terrängen, gick sedan som en dans. Bara 3,6 poäng minus efter överskriden tid.

– Den var inga problem. Sista vattenhindret var det en del som höjde ögonbrynen för, man kunde antingen ta de två hindren på fyra och två galoppsprång eller tre och ett, och jag valde tre och ett. Det var bara att välja och fullfölja.

Hur var underlaget? Du var rädd att det skulle vara lite hårt när du gick banan i fredags.

– De hade fått till det ganska bra faktiskt, kanske i hårdaste laget, men okej.

Vann Event Rider Masters gjorde tysken Michael Jung Star Connection, som efter en nervdallrande terrängritt hade precis så många straffpoäng så att han kunde placera sig på toppen av pallen.

Vad kommer du göra nu, veckorna fram till EM i Polen (17–20 augusti)?

– Jag kommer att ta ett steg tillbaka i dressyren. Hon har en ganska flashig trav och den har vi försökt satsa på nu, men det har inte fungerat så bra. Nu tar vi tillbaka det i stället och försöker att få den mer korrekt och henne mer avspänd och lösgjord. Jag kommer att vara med i en dressyrtävling och ska försöka starta henne i så många klasser som möjligt.

Sambon William Nilson Fryer, som ställde upp i den enstjärniga klassen i Frankrike med Balotelli, fick en utbrytning i terrängen och kommenterade ritten med att han kanske var "lite för laidback" i sitt agerande.

Anna och Qutie fick problem med tiden

Det var tiden i banhoppningen som förstörde tävlingen för Anna och Box Quties del.

Läs också

( 6 st )

Läs mer om dessa ämnen

Anna FreskgårdSportFälttävlanridsport
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka