Äntligen fick Onyx jubla många gånger

Äntligen fick Onyx jubla många gånger. Inför över 800 åskådare vann streckmatchen mot Lagan stort – nu på rätt sida.

Oj, vad viktiga den här forwardsduon är för Onyx. Hät har de stoppat Lagans planer att göra en osannolig vändning i slutminuterna genom att fastställa slutresultatet till

Oj, vad viktiga den här forwardsduon är för Onyx. Hät har de stoppat Lagans planer att göra en osannolig vändning i slutminuterna genom att fastställa slutresultatet till

Foto: Tomas Larsson

Innebandy2019-11-30 20:55

Efter mållös förstaperiod såg det dystert ut med 0–2 på tavlan en bit in i andra perioden. Men så visade spetsspelarna vägen. Först ordnade Viktor Palm 1–2. Och så spelade Gustaf Sandberg upp Filip Karlsson för en blixtsnabb kombination med mål på volley. Då tände också storpubliken till – över 800 i gratismatchen – och nu började Onyx se vassa ut.

– Det var så att vi behövde den smällen för att komma i gång. Vi är verkligen inte bra innan dess, säger Filip Karlsson efteråt.

Ett sådan mål man egentligen bara gör om man är het?

– I vissa matcher har det känts skitsamma eftersom vi har förlorat, men det är mycket stolpe in för mig nu – och då är det ju bara att skjuta på allt som rör sig. 

Palm tryckte in 3–2 och efter dryga tretton minuter av andra akten var det dags för powerplay. De senaste säsongerna har det typ varit lik med mål. Inte lika lätt med det lite tunnare spelarmaterialet MEN Filip Karlsson var nu het.

Här kan man snacka om offensiva härförare i en jättevändning med fyra...nej FEM snabba mål.

Patrik Hallberg kunde sätta 5–2 knappa två minuter innan pausvilan. Passning? Palm. Förstås.

Mm, det var populärt när publiken fick rätta domaren där; två plus två efter prekärt utgångsläge.

I tredje perioden blev det mera spel på resultatet och det gick utmärkt det också; efter 5.50 nätade Elias Lunnestad och blott nio sekunder (!) in i nästa byte var det dags för 7–2. Filip Karlsson. Igen. 

– Det var jätteviktigt att vi fick visa hemmapubliken att vi kunde visa oss själva att vi kan vinna med marginal och börja sätta chanserna på ett helt annat sätt än i de flesta matcher innan, säger Filip Karlsson.

När det väl hade släppt kom en ny metafor när Rasmus Billnert Christiansson först vräkte in 8–2-bollen och sedan sig själv in i nätmaskorna. Palm–Karlsson hade en kombo som var sylvass i bytet efter, så här var det frågan om utspelning. Sådant kan vara fint att ha med sig för ett strykvant Onyx.

Visst, gästerna kunde börja med att hyfsa siffrorna med plockad målvakt. Men så var det Karlsson och Palm. Skicka upp bollen så blir det mål.

– Jag hade faktiskt samma känsla som efter deras 0–2. Ungefär: vad är det som händer? Och det blev ju samma effekt, ler Filip.

Segersången hade påtagligt mycket adrenalin. 

– Det här var riktigt skönt och viktigt; många saker som var väldigt viktiga att få med oss. 

Blev mycket målfirande – Filip Karlsson är stekhet för närvarande.
Blev mycket målfirande – Filip Karlsson är stekhet för närvarande.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!