Derbyt extra speciellt för Filip Karlsson

Nykvarnsderbyt har redan alla stekheta ingredienser. Men för Filip Karlsson räcker det knappast. Han möter sin moderklubb och flera goda vänner.

Fyra mål i senaste matchen. Filip Karlsson har verkligen fått igång samarbetet med Viktor Palm.

Fyra mål i senaste matchen. Filip Karlsson har verkligen fått igång samarbetet med Viktor Palm.

Foto: Jens Alvin

Innebandy2019-11-19 16:00

– Du, jag spelade där fram till det att jag var 18 år. Från sju år till 18, säger Filip Karlsson.

Sedan har forwarden hunnit med ett antal klubbar både på allsvensk och SSL-nivå. Är nu inne på tredje säsongen i Onyx.

– Har mött Nykvarn en gång efter att jag lämnade. Det var första året med Onyx i en träningsmatch. Så det här kommer att bli speciellt, slår han fast.

Filip kommer från en årskull i Nykvarn, födda 1994, som var ganska vassa. I dagens Nykvarn finns Linus Dahlström kvar från det laget.

Dessutom gjorde man under måndagen klart med ett lån av Valdemar Ahlroth från mästarklubben Storvreta. Även han från Nykvarnsårgången -94. Även Valdemar, precis som Linus en väldigt god vän till Filip.

– Lånet kom faktiskt som en överraskning, en rolig överraskning. Men jag tror inte han hinner träna något med Nykvarn. Förstår jag det rätt kommer han att bo kvar i Uppsala, träna där men bara spela matcher med Nykvarn.

Filip visade i förra matchen borta mot Örebro, seger 10–8, upp det poänggivande samarbetet med Viktor Palm alla gått och väntat på att det skulle blomma ut. Filip hade 4+1, Palm 3+3.

– Jätteviktiga poäng för oss, vi kom ju från fem raka förluster. Och spelar man med "Palle" är det bara att se till att hålla klubban i backen och nypa till när passen kommer.

Eftersom Nykvarn ligger före i tabellen ser han dem som derbyfavoriter.

– Precis som vi är Nykvarn väldigt duktiga på spelvändningar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!