Slitet Onyx rasade i sista perioden

När halva sista perioden var spelad ledde Onyx borta mot Åstorp/Kvidinge med 4-3. När matchen var över lyste 7-4 i hemmafavör på resultattavlan.

Lucas Orrmo var ännu en gång strålande i Onyx mål.

Innebandy2019-11-23 19:05

Tredje allsvenska matchen på en vecka. Att det var ett slitet Onyx som kom till spel i Åstorp nordöst om Helsingborg var det ingen tvekan om. Jonathan Hallin, back i förstafemman fick stanna kvar hemma med ljumskproblem.

– De här är ett extremt fysiskt lag och då hade verkligen Hallin behövts, konstaterar Onyx-tränaren Richard Gårdman.

– Vi är väldigt känsliga för skador.

Då inte minst på backsidan. Nu fick båda backarna Sebastian Gejskog och John Gustavsson rikligt med speltid. De gjorde båda en helt okej match. Men man ska ha klart för sig att de förra säsongen spelade i division 2.

Mot ett så storväxt och därmed vältäckande lag behövs det extra mycket spring i benen för att störa. Det fanns egentligen inte hos Onyx manskap denna gången.

– Vi kändes lite tunna, säger Gårdman.

Han konstaterar vidare:

– Vi hade behövt göra samma prestation som mot Örebro men även Nykvarn.

Ändå leder gästerna alltså både efter första perioden, 2–1, och andra 3–2. Och så då med 4–3 som Patrik Hallberg skickade in lågt vid närmsta stolpe på Onyx tredje powerplay i den sjunde matchminuten av sista perioden.

Att Onyx kunde hålla ledningen så länge berodde väldigt mycket på en spelare, målvakten Lucas Orrmo.

– Ja det är han som håller siffrorna nere, konstaterar Gårdman.

I varje period levererade Onyx siste man makalösa räddningar, ofta efter att han tvingats till snabba sidledsförflyttningar.

Nu hade Onyxmålvakten oflyt på två av målen. Både 3–3 och 5–4 ramlade in från mittplan där målvakten både var skymd och där det förmodligen också var touch på spelare framför honom på vägen fram.

– Vi får inte riktigt till det. Och till slut får de utdelning, analyserar Gårdman.

Onyx kom till spel med fyra backar och tre forwardslinor. Spelade så i över två perioder.

– I tredje började vi gå ner till två femmor. Då flyttade vi också ner Rasmus Billnert Christiansson på backen.

Med två minuter kvar att spela plockades också Orrmo ur målet. Viktor Palm var på slutet framme och högg på några målvaktsreturer men hade inte marginalerna med sig.

Kollegan Filip Karlsson, som hade gjort sju mål på de två senaste matcherna kom inte alls till bra lägen. När han gjorde 2–3 i den 17:e matchminuten av andra perioden var det egentligen sniperns första chans.

– Jag skulle vilja framhålla Gustaf Sandberg. Han drar ett oerhört tungt lass match efter match precis som även Filip Karlsson och Viktor Palm gör, säger Gårdman.

Karta: Åstorp