Trosa Edanö ingen match för FBC

Trosa Edanö var med i en period, sedan varvade FBC Nyköping upp tempot och vann division 2-derbyt med 12-3.

FBC Nyköping var steget för Trosa Edanö i tvåanderbyt under söndagen. Här är det Johan Damstedt som bokstavligen är före.

FBC Nyköping var steget för Trosa Edanö i tvåanderbyt under söndagen. Här är det Johan Damstedt som bokstavligen är före.

Foto: Ulrika Gustafzon Cummings

Innebandy2019-10-27 18:09

– FAAAAN.

Linus Eriksson i Trosa Edanömålet skriker ut sin besvikelse efter att just ha släppt in FBC:s tolfte mål. De sju första målen släppte Robin Johansson in.

Efter att ha spelat jämnt i den första perioden (3-1) så släppte allt för Trosa Edanö i den andra. FBS gjorde hela sju mål på 20 minuter.

– Vi klev upp för att pressa och skapa lite ändring och det fungerade inte riktigt. Vi blev för långa och de hittade luckorna mellan oss. De är väldigt spelskickliga när de får sina meter, säger Jens Tapper, Trosa Edanös första målskytt.

Men ni spelade jämnt i den första?

– Ja, i den första höll vi oss till spelplanen. När vi försökte få till en ändring och pressa dem så att de inte fick spela enkelt mot oss så sket det sig totalt, säger Jens som försökrar att hemmaderbyt kommer se helt annat ut.

Rasmus Eklund, som var en av tre av FBC:s tremålsskyttar den här kvällen - Peter Wintstigen och Rabi Kahlaji var de två andra - säger att laget tog det lite försiktigt i den första perioden.

– De har ett helt nytt lag i år så vi vet inte riktigt hur de spelar så vi tog några byten där i början för att se vad de skulle göra, lärobyten. Vi stod lite lägre ner.

Och så trampade ni i gång i andra?

– Ja, det är väl den perioden vi tar med oss i dag. Det är lite synd att vi inte kan hålla fokus hela vägen.

I sista perioden tilläts nämligen Trosa Edanö att göra två mål till.

Hur ser det här FBC-laget ut i jämförelse med förra säsongen?

– Vi har spetsat till det lite genom Christoffer Ekstrand och Daniel Öberg som tyvärr gick sönder i träningsmatchen mot Gnesta. Han är nog inte tillbaka innan nyår. Men alla har höjt sig också. Nu är det kamp i varenda träning annars finns det en bänk där, säger Rasmus och skrattar.

Rasmus Eklund stod för tre av FBC:s mål under kvällen.
Rasmus Eklund stod för tre av FBC:s mål under kvällen.
FBC-Trsoa Edanö 12-3

Mål, FBC: Rasmus Eklund 3, Peter Wintstigen 3, Rabi Kahlaji 3, Rasmus Sundberg, Martin Cederin och Rasmus Widén.

Trosa Edanö: Jens Tapper, Jesper Höglund och Martin Thunholm.

Skott: 33-21 (9-5, 13-8, 11-8)

Utvisningar, T/E: 3x2 minuter.

Publik: 186.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!