Blom målade i premiärmatchen

En förlust och en vinst så här långt i junior-VM för det svenska U-18 laget. Och Nyköpingstjejen Lova Blom stod för ett av målen i premiären mot Slovakien.

Lova Blom gjorde mål i premiärmatchen i U18-VM för den svenska landslaget.

Ishockey2019-12-27 20:30

De svenska juniorkronorna vann mot Slovakien under annandagen med 4-2. Sverige hade en 3-0-ledning efter den andra perioden - den första var mållös - och efter 16 minuters spel i den tredje satte Lova Blom 4-0. Att sedan motståndarna kom tillbaka något i målprotokollet störde inte nämnvärt.

I fredagens möte mot Tjeckien blev det dock en 1-3-förlust för svenskorna. Tjeckien ledde med 1-0 efter första, Sverige kvitterade i andra genom Elin Svensson, men motståndarna tog ledningen på nytt i den sista perioden efter powerplay. 3-1 kom med en och en halv minut kvar av matchen.

På söndag möter Sverige Schweiz i den sista gruppspelsmatchen.