Wedberg och Snäll har fått J20-lag att lyfta

Vita Hästens J20-lag har lyft rejält under ny ledning. "Det känns jättebra", säger lokale hockeyprofilen Tobias Snäll.

Förre NH Ungdom-tränaren Jimmy Wedberg (till vänster) och forne Nyköpings Hockey, Gnesta IK- och Gripenspelaren Tobias Snäll har gjort Vita Hästens J20 till ett topplag att räkna med.

Förre NH Ungdom-tränaren Jimmy Wedberg (till vänster) och forne Nyköpings Hockey, Gnesta IK- och Gripenspelaren Tobias Snäll har gjort Vita Hästens J20 till ett topplag att räkna med.

Foto: Privat

Ishockey2019-11-25 20:00

Vita Hästens J20-lag har ett par tunga år bakom sig. Men sedan i augusti, då Tobias klev in som assisterande tränare och fystränare med Jimmy Wedberg som den huvudansvarige, har en hel del hänt. En hel del nytt – och flera kliv i rätt riktning. Med drygt halva grundserien spelad är Hästen ett topplag som ännu inte förlorat efter ordinarie tid. 
– Sedan dag ett här så pratade vi om att komma topp tre. Många av spelarna tänkte väl "aha, okej, så högt?" med tanke på att de låg så illa till året innan, säger Tobias.
 

Den nya tränarduons idé genomsyrar hela föreningen.
– Det finns en röd tråd och en gemensam målbild för A-lag, J20 och J18. Det handlar om att hitta rätt karaktärer, rätt kravbild och målsättning – och jobba mycket med människan. Såna saker är jätteviktiga, och vi märkte när vi mötte lag från SuperElit att vi kan spela jämnt med dem. Så redan där på försäsongen fick vi ett kvitto på att vårt spel håller oavsett vilka vi möter. Spelarna tror på det vi gör.
 

Förhoppningen är att säsongen ska mynna ut i ett slutkval mot J20 SuperElit – framgång där och det blir spel i högsta J20-serien till nästa säsong.
– Vi kan nog klättra lite under radarn eftersom vårt J20 varit mycket i botten de senaste åren. Vi har ett väldigt jämnt lag med fyra kedjor som kan rulla och mala ner motståndarna. 
Huvudansvarige Wedberg har ett förflutet som NH Ungdom-tränare. Nu går han och Tobias en mycket spännande hockeytid till mötes. 

 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!