– Absolut, jag vara tillgänglig till match. Jag är i alla fall laddad som fan. Jag testade att köra på is på måndagen och det är meningen att jag ska vara med fullt ut på tisdagens ispass. Jag har nästan inget flås men är väldigt sugen på att spela, säger Albin Ivarsson Hamberg.

Ivarsson Hamberg har missat de senaste veckorna då det också har fattas många forwards.

– Ja, och jag mådde riktigt dåligt ett tag, en jobbig lunginflammation: massa feber många dagar och den värsta sjukdom jag har haft.

Artikelbild

| Albin Ivarsson Hamberg sakar en hel del flås men är taggad.

Få mål både framåt och bakåt just nu va?

– Jo, men vi har börjat sätta försvaret. Två målvakter som är topp i division 1 ger trygghet och hjälper till att stänga till, då kommer det ju anfallsspel.

– Vi har många med bra spetskompetens, och man ska komma ihåg att det till 80 procent är ett helt nytt lag som har varit lite trögare att trimma ihop redan nu med alla skador och sjukdomar femmor – men säsongen är lång.

Ivarsson har mestadels fått agera kreativ ytterforward i stället för den invanda centerrollen.

– Det funkar både ock, med alla sjukdomar är det bara att ta en plats där det finns. Men jag har ju mestadels spelat center och gillar att båga i mitten.

Han är inspirerad av klubbens tuffare målsättning.

– Behövligt att det blev en förändring. Det blir roligare när det känns mera seriöst på alla plan – det krävs om man ska vara med. Jag tycker att det är skitbra; värt att gå ner och göra jobbet.

Är du inte nervös att ni ska missa allettan?

– Inte direkt, vi är så pass skickligt lag med tydliga mål, hamna förtjänar. Ingen nervositet.

Albin såg premiären borta mot topptippade Forshaga på stream hemifrån Nyköping.

– Vi förde matchen. Men de var giftigare avslutningslägena. Men nu mot Köping ska det bli roligt och spännande att se vad vi kan bjuda publiken på!