– Efter att ha gått ut gymnasiet förra året, försökte jag kombinera att jobba som timvikarie i badhuset i Nyköping med att träna. Men jag fick det inte att stämma. Därför jag sökte till universitet i Malmö, blev antagen och började plugga till socionom efter årsskiftet, så det är alldeles nytt. Men nu vet jag vad jag gör tre och ett halvt år framåt

Men du ska väl inte bara studera utan paddla också?

– Ja, det är klart att jag ska. Äntligen har det varit en vinter där jag fått vara fri från förkylningar. Det är en framgångsfaktor att vara frisk, så det har börjat bra.

Hur går det att kombinera universitetsstudier med en elitsatsning?

– Eftersom Malmö är ett riksidrottsuniversitet funkar det bra. Man får göra tentor på distans och läsa på distans för att också hinna med träningen. Jag ska fortsätta tävla för Nyköping men tränar med både Malmö kanotklubb och Lödde. I Skåne är det lite bättre förutsättningar än i Sörmland att vara kanotist, här är ju nästan isfritt året om.

2019 blir din tredje säsong som seniorpaddlare. Vad har du för målsättning?

– Första året var ett introduktionsår. Det andra var mentalt och fysiskt slitsamt, ett transportår, för att ta nästa steg. Ju mer man tränar inser man hur mycket mer som krävs. Jag lärde mig den hårda vägen, blev lite neslagen men reste mig i höstas och har hittat tillbaka till glädjen och optimismen i paddlingen.

Hur ser den närmaste framtiden ut?

– Jag sticker snart på träningsläger till Florida. Jag stannar bara tre veckor, medan bland annat klubbkompisen Dennis Kernen stannar fem veckor. Efter Florida är jag hemma ett par veckor innan det är dags för nästa läger i Portugal och sedan är det inte långt kvar till tävlingspremiären i Köpenhamn i början av maj. Jag tycker förresten att jag är värd Floridaresan efter alla träningspass här hemma när det varit mörkt och nollgradigt.

Vilka tävlingar ser du fram emot under säsongen då?

– Det blir full satsning på sprintdistanserna med fokus på 1 000 meter. Jag och Dennis Kernen ska ta guld i K2 på 1 000 meter i SM i Nyköping. Sedan ska jag se till att bli uttagen både till U23-VM och senior-VM.