• Bissarna har fått tillbaka hela tre av sina spetsspelare som har testat spel högre upp. Här imponerar försvarsspelaren Pontus Nordenberg, som har allsvensk erfarenhet i Åtvidaberg och senast fanns i högsta isländska ligan. Foto:
  • SN:s sportchef Tomas Larsson var väldigt nöjd med underhållningsfaktorn och att det var så många spelare med lokal anknytning som hade huvudroller. Foto:
1/

"Jag gillade lokala lirare – och konstgräs"

Fotbollsettan

SN:s sportchef Tomas Larsson gillade det han såg när Bissarna länge körde över tippade toppkonkurrenten Akropolis – både spelarmässigt och planen.

Det var så kul att se spelet på Rosvallas KGA-plan under den första timmen. Det var synd att bara 40 personer såg den fotboll som spelades innan pausvilan. Siffran dubblades under den andra halvleken, men oj vilken skön varierad fotboll med kortpassningsspel fram till långa genomskärare som vi fick se.

Bissarna har haft ruggigt svårt att locka folk till en norretta med rätt attraktiv fotboll. Jag menar inte att det kan bli som hos Västerås men i alla fall som Norrlandslagen, som snittar på runt 600 på sina matcher. Bissarna hade trots en lyckad gratismatch och en bra siffra mot just VSK ynka 254 i snitt.

Jag har saknat de längre bollarna, men när motståndarna lämnade ytor så kom de – hela tiden. Den stora enskilda grejen i lördags var Dago Funes fullständigt fantastiska framspelning med Torbjörn Nilsson-känsla i precisionen. Men det var överlag fart och fläkt och kreativitet.

Nyköpings BIS har numera 50 procent lokal förankring i laget och flera av dem hade verkligen huvudroller i lördags. I höstas sänkte Enis Ahmetovic och Oscar Karlsson Bissarna i Bragetröjan. Nu fanns de på var sin kant på NBIS-mittfältet, skapade chanser och "OK" med kravet att bli poängspelare fick göra två mål i comebacken.

Jag brukar gilla att dra möjliga och omöjliga paralleller med den italienska fotbollen och snackade lite med Oscar om de relativa likheterna när "Chippen" Wilhelmsson kom till Roma. Spelmässigt? Bra! Mål? Alldeles för få. I OK:s rätt offensiva yttermittfältsroll måste man producera ett eller annat mål för att bidra tillräckligt mycket – därför kändes det så skönt att börja med två.

Och om dessa bägge herrar är bra värvningar är den allsvenskt meriterade distinkta försvararen från Ålberga, Pontus Nordenberg, en fantastisk lokal underskrift. Här kladdas det inte direkt på bollen...

En av anledningarna till det sköna spelet är att en ny konstgräsmatta tillåter det. För ett par år sedan hade jag aldrig skrivit det men NU är det dags att spela hela säsongen på KGA.

Jag fick så mycket mersmak under hemmamötet med Hammarby med läktare på hela långsidan. Det går att fixa en lägre tillfällig läktare till i år. Det är planerat till två matcher och tränaren John Wall har inget emot att köra vidare på konstgräset.

Då är det bara att köra!

Det finns ju till och med elljus...

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Nyköpings BISfotboll
Relaterat