Tävlingen gick söder om den spanska huvudstaden Madrid på en plats som heter Sesena. Efter fredagens första åk låg Jakob tolva av de tretton som kom till start.

Under lördagen körde Nyköpingskillen upp sig rejält resultatmässigt. Han behövde en åttonde plats för att få åka söndagens sista finalkörning. Jakobs resultat, två bojar med 10,25 meters lina var också samma resultat som sjuan, åttan och nian hade efter lördagens andra åk. Resultatet var också bara en boj från Jakobs personbästa, så han levererade verkligen på topp.

Tyvärr hade alla dessa åkare med sig bättre resultat än Jakob från fredagen. Därför blev det en tionde plats totalt för Jakob och ingen finalkörning.

– Jag är nöjd med resultatet. Det var otroligt häftigt att få tävla med de stora namnen, säger Jakob.

Vann tävlingen gjorde amerikanen Jonathan Travers. Han klarade en boj med 9,75 meters lina. Hela fyra åkare körde igenom alla sex bojarna med 10,25 meters lina något som aldrig tidigare hänt på en vattenskidtävling. Det om något berättar om klassen på tävlingen som Nyköpingskillen deltog i.

– Resultaten på tävlingen var enastående, vilket är inspirerande. Kul också att känna att det inte är så långt bort till att vara med och konkurrera med de allra bästa, avslutar Jakob som nu rester tillbaka till basen i Italien.

Redan kommande helg är det ny tävling på proffstouren, det i just Italien. Då flaggas det för att ännu fler av världseliten kommer att vara på plats.