Jakobsson fixade SM-silver

RALLY
annons

SMK Nyköpings Micael Jakobsson tog i helgen hem ett SM-silver i otrimmat 4WD. Detta i sin första SM-säsong över sex deltävlingar. Erfarenhet och taktisk körning blev avgörande.

– Jätteroligt! Vill dela med mig till hela teamet av denna framgång. Det var ett lagarbete av högsta klass, säger Micael, som avancerade från tredje till andraplats totalt i SM-serien.

De nio specialsträckorna över 127 kilometer blev svårkörda efter allt regn. Vägarna var väldigt hala. Fästet fanns dock för Micael, som åkte på vanliga grusdäck.

Målsättningen med första SM-säsongen?

– Bygga erfarenhet och låta farten växa. TV-experten Jonas Kruse har varit lite mentor åt oss. Vi har lärt oss mycket av honom, säger den 45-årige SMK:aren.

År 2015 körde Micael RS i Östergötland, förra året blev det sporadiskt rallytävlande och nu full satsning i SM.

Sammanfatta säsongen!

– Jag har bara varit i diket en enda gång. Vi ville främst ta oss i mål, öka snabbheten successivt och ta poäng i varje tävling. Det är vi väldigt nöjda med, säger han och fortsätter:

– I SM-avslutningen tog man det lugnt fredagskväll och lördag förmiddag för att sedan bevaka andraplatsen och avsluta snabbt med fokus på att komma i mål och inte behöva bryta".

Att inte fler än tre fullföljde epilogen och att så få kom till start i klassen kan han inte riktigt förstå. Det har sammanlagt bara varit 8–9 deltagare under hela säsongen. All tävling ger ju viktig erfarenhet.

SM-facit blev mycket jämn, en vinst, en andraplats, en tredje, en femte och två brutna. Detta gav ett härligt SM-silver till Micael och helsynkade kartläsaren Martin Axelsson, Mantorp.

Bilen, en otrimmad Mitsubshi EVO 9 R4, har fungerat klockrent hela säsongen som ett riktigt konkurrenskraftigt fartvidunder i fyrhjulsdrivet.

SMK Nyköpings Pontus Jakobsson hade chans på ett brons i JSM trimmat 2WD, men tvingades bryta på specialsträcka 5 efter att kört på en sten. Ett grymt öde.

Yngre brodern Hampus slutade femma i sin första SM-tävling, i en Volvo 240, i samma klass. SM-debut också för Christoffer Haglund, trimmat 2WD, som slutade sjua.

Bengt Skagerström

Läs också

( 7 st )

Läs mer om dessa ämnen

Sportmotorsport
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka