Redan hösten 2016 kom Jeremias Varas in i IFK:s damorganisation. När Jan "Lillis" Frank petades från tränarjobbet tog han tillsammans med Magnus Thell över huvudansvaret säsongen ut.

När sedan Neil Franklin engagerades som ny huvudtränare för 2017 var det med Jeremias som assisterande. Även denna höst har han fått steppa upp och ta över huvudansvaret. Neil kände till sist att han inte kunde göra mer för laget och lämnade på egen begäran sitt uppdrag.

– Men jag kunde inte tänka mig att jobba som assisterande igen, säger Jeremias.

Och han ville också se att herrlaget i IFK, som han också tränade den gångna säsongen, fick en ny fungerande organisation innan han hoppade på tränarjobbet för damerna.

– Nu har herrarna det. Då kunde jag tänka mig att fortsätta, säger Jeremias.

IFK:s fotbollsordförande Tomas Friberg är nöjd:

– Jerre är en fantastisk ledare och helt rätt person att leda IFK i division 2. Han är väldigt omtyckt och respekterad bland spelarna och har det som krävs för att utveckla våra yngre spelare ytterligare, säger han till klubbens hemsida.

Vid sin sida får Jeremias Peter Hillerius. Han hade den gångna säsongen hand om klubbens andralag på damsidan som slutade tvåa i division 3. Anna Lindell blir lagledare. Hon gör därmed comeback, hade samma roll för andralaget 2016.

Helt ny i organisationen är Jonathan Andersson. Han är hälsoterapeut och kommer att ansvara för fysträningen.

– Med tanke på alla skador vi fick under förra året så känns det väldigt bra att få in Jonathans kompetens tidigt. Jonathan kan både fotboll och vet hur vi behöver träna innan och under säsong, säger Friberg.

– Men det är några poster som ännu inte är riktigt klara, säger Jeremias.

I mitten av november startar träningen igen. Om klubben kommer att satsa på en snar comeback i division 1 kan han ännu inte svara på.

– Vi är inte riktigt klara med spelartruppen. Spelarna har varit lite avvaktande och velat se vad det blir för organisation.

Jeremias konstaterar att några spelare varit och provtränat med IFK Norrköping.

– Även lokalt har det varit klubbar som hört sig för om spelare, säger Jeremias men vill inte säga vilken klubb det rör sig om.