– Det känns bra för alla parter, inklusive spelarna och tränarna själva, att det är skrivet och klart nu. Vi var klara på det tidigt, att Oscar skulle få frågan. Och även med "Mozart" (Markus Andersson) bredvid sig, säger NH Ungdoms ordförande Marcus Höglin.

Han tror på "en bra kombo".

– Oscar har redan samlat på sig ganska mycket rutin, inte bara året som assisterande till Torbjörn Johansson här i Nyköping utan i Falun (assisterande i division 1, sedan sportchef i 1,5 år och till sist huvudtränare). "Mozart" var verkligen tänkande som spelare och de egenskaperna tror vi han kan tillföra här också, säger Höglin.

Han gillar att det är två personer från det egna ledet – även om Markus är örebroare i grunden har Mozart den yngre bott länge i Nyköping nu.

– Ja, vi pratar mycket i styrelsen om utveckling. Det gäller även ledare. Så har vi två som vi kallar "egna produkter". Och även att de känner varandra bra bägge två. De vet vad de får av varandra – känns tryggt.

Oscar Jernström själv betonar att han trivdes bra med Torbjörn Johansson och även har lärt sig mycket under året som gått, men att han är väldigt taggad inför den här konstellationen.

– När jag fick frågan så kändes det väldigt bra och kul – att få jobba med Markus kändes bra. Sedan gällde det att kunna kombinera tränarsysslan med mitt jobb som lärare; är tacksam för att min arbetsgivare har varit hjälpsam med att hitta en lösning

Oscar Jernström är 38 år gammal och hade sina kvaliteter som spelare som placeringssäker back – medan Markus Andersson som nu tar sig an sitt första tränaruppdrag var spelskicklig anfallare.

– Vi har dels pratat en del privat och dels om detaljer i spelet. Markus är enormt kunnig när det gäller anfallsspelet. Han har inte minst ett öga för detaljer i spelet. Jag tror att vi kan komplettera varandra bra.

– Sedan känns det som att vi båda två har ett väldigt driv i det här nu. Det är kul att det brinner så mycket med Markus inspiration inför uppgiften.

Oscar vill bygga vidare på det som var bra.

– Killarna gjorde det bra redan i år, kan vi höja kravbilden ett snäpp och försöka få till lite mera driv så kan det bli riktigt bra.

– Samtidigt är det här på sitt sätt den jobbigaste serien; alla ska jobba så all cred till vad de gjorde det här året. Ändå vill vi ju försöka hitta ett sätt att höja nivån.

Många gjorde sin första seniorsäsong i vintras där någon spelare, som Johan Mörnsjö, hann slå igenom.

– Första året i hockeyettan är en nyttig erfarenhet och på det stora hela var det en godkänd säsong. Den andra kan bli väldigt intressant för flera av de här spelarna.

Även nästa år blir det en ung trupp där förutom sedan tidigare avhandlade unga återvändare nu, enligt Höglin, förstaårsseniorerna Dan Boström, William Börjesson, Ludwig Nordlie, Erik Mossberg och Samuel Norling kör med A-laget.