Nyköping Gripen tog ett litet grepp spelmässigt i första akten och hade ett par tidiga powerplaylägen, som man emellertid mest spelade runt i vilket sällan ger mål. I stället var det Köping som fick göra ledningsmålet genom Jonathan Ström.

Nu kunde hemmalaget inte spela på det resultatet då Emil Karlsson ordnade 1–1 med ett TUNGT slagskott bara minuten efter 1–0-målet.

► Se också: TV-intervju med Gripens tränare Oscar Jernström.

Artikelbild

Redan under uppvärmningen var det lite dramatiskt då målvakten William Lundsten fick en nära nog exakt likadan smärta vid axel/nyckelben som Otto Bäcklin åkte på under senaste träningsmatchen. Nu rörde det sig om en puck som tog illa.

Bäcklin repade sig snabbt efter sin smäll och det behövs nu när det är seriepremiär på söndag – två skadade målvakter skulle vara ett mardrömsläge om nu Lundsten inte repar sig lika snabbt.

I mellanperioden fick Gripens Valboförvärv i målet vara på hugget ett par gånger, vilket räddade 0–0 i perioden. En puck som han rafsade ut med plocken var så nära inne man kan komma.

I början av tredje var det under ett par perioder av momentum Gripen som låg närmast ett ledningsmål i en match där båda lagen jobbade ambitiöst för att finnas på rätt sida.

Artikelbild

Viktig back som hade skadefylld fjolårssäsong. Emil Karlsson dammade in 1–1...

Köping hade då svårt med bortalagets mest tekniska spelare. Efter nio minuter var Robin Axbom så vackert följsamt framme från sin backposition.

Men det var mera styrsel på spelet än effektivitet och hugg framför målet i det skedet.

Artikelbild

Köping var lite mera rakt på sak i sina spelvändningar och något ologiskt gjorde Anton Svensson 2–1.

Emil Karlsson testade med ett hederligt dragskott – oj vad viktig han blir för höstens Gripenlag – men det var inte distinkt nog för att det skulle resultera i mål i en match där Christoffer Hanning i hemmakassen också var tät ska sägas.

Artikelbild

Styrsel på spelet men ganska uddöst från båda lagen, här Marcus Lindblom vid pucken i en rätt vass kedja som också låg bakom 2–2-målet.

Johan Mörnsjö i en på papperet vass kedja med Mathias Hellgren och Marcus Lindblom var nära att slå in 2–2 på volley. I spel sex mot fem kunde så ett mera desperat spelande Gripen äntligen näta igen. Då var det just herrar Lindblom och Axelsson som låg bakom.

MYCKET nära Gripenseger sedan i förlängningen efter ett långt och ett avslutande kort 4/3-läge, men i straffläggningen var det desto mera klar Köpingvinst.

Artikelbild

...med detta tunga slagskott.

[fakta nr="1"]