Johan Ek-Larsson har bland annat någon riktigt fin placering på Tiomila i vanlig orientering då han befinner sig i gränslandet mellan det grymt starka förstalaget och andrauppställningen i Södertälje Nykvarn – och även laddade upp med att vinna OK Måsens lördagstävling för SNO.

Det var bland annat tävlingsledaren i SM, Julia Davidsson, som har övertalat träningskompisen att testa orienteringsskytte och då blev det just OK Klemmingen.

Johan kom in till första skjutningen med en rätt klar ledning. Och så började han bomma – men kom in i det på slutet.

Artikelbild

– Jag är ju ganska nybörjare på det här, så jag har inget att jämföra med när det gäller svårighet. Så jag upplevde inte den stressiga känslan när man bommar ute i skogen. Jag ville bara skala av några straffrundor så det blev färre än maximala tio. Jag kunde inte skruva för vinden, tog om några gånger, fick ändå inte till det – men fick ju in några till sist, förklarar Ek-Larsson som synes här nedan skjuter sin serie rätt långsamt vilket alltså lönade sig.

– Många var nöjda med arrangemanget och det var jättekul att testa den rollen som tävlingsledare– även om det är mycket jobb med ett sådant här mästerskap, säger Julia Davidsson som också hon tar sikte på VM i Danmark.