– Perfekt för oss. Vi går in som riktiga underdogs och kan spela avslappnat. Ingen räknar med att vi ska vinna medan oddsen säger att Huddinge ska slå allt och alla, både hemma och borta, säger Johansson.

Säsongen i stort blir en inspirerande utmaning för honom.

– Steget från division 2 till "ettan" är nog det svåraste. Farten skiljer så pass mycket – och många i det här laget har ju aldrig spelat på den här nivån tidigare.

Den enda som definitivt är avskriven från spel mot Huddinge är rutinerade backen Freddie Byström, som skadade sig i genrepet mot Hammarby. Rapporterna utifrån röntgen gör gällande att ingenting är trasigt, men han utsattes samtidigt för en kraftig smäll som gör att han kommer behöva ta det lugnt och med försiktighet komma i gång igen framöver.

– En ren gissning är att han, med lite tur, kan börja träna igen till kommande helg, sa klubbens ordförande Magnus Eriksson under söndagseftermiddagen.

Han meddelade vidare att det inte blir något med vare sig Södertälje SK-produkten Viktor Bemström – som erbjöds kontrakt – eller Carl-Johan Bern. Båda har tränat med klubben den senaste tiden.

– Bemström har tackat ja till ett lag i södra serien (Tyringe, vår anmärkning). När det gäller Carl-Johan så kände vi att han inte hade den startsträcka man behöver här under sommaren. Det är lite för tätt inpå, han har ju varit här en så kort stund och inte tillhört någon klubb på ett tag, säger Eriksson.

Därmed tar Nyköping Gripen Hockey sig an kvällens premiär med de sex backar som finns tillgängliga, en av dessa Albin Nordvall vars tryout-kontrakt förlängts "tills vidare" med anledning av skadan på Byström. Tränare Johansson meddelar att junioren Jakob Kåbring följer med som sjundeback. Rasmus Hedström startar i mål.

– Jag hoppas att vi bjuder upp, har skoj och är med och tävlar. Visar upp oss från vår bästa sida helt enkelt, inte att vi åker runt och är rädda och nervösa, avslutar Johansson.

Huddingematchen är den första av tre denna vecka. På onsdag spelas hemmapremiären mot Hammarby och söndagen innebär bortamöte med Vallentuna.