• En tävling modell större, i självaste Las Vegas, väntar för bland andra Jonatan Andersson från Stenbro Bågskyttesällskap. Foto:
1/

Jonatan tar sikte på Las Vegas

Bågskytte

En spännande upplevelse stundar för bland annat Jonatan Andersson från Stenbro Bågskyttesällskap. Han ska nämligen bege sig till Las Vegas för världens största inomhustävling för bågskytte.

Arrangemanget lär samla uppemot 3500 deltagare.

– Det blir rätt fett. Tusentals dollar i vinstpengar i alla fall så pengamässigt är det den största tävlingen. Sådana finns inte i Europa, säger Jonatan inför det som väntar.

Tävlingen ifråga är helt öppen.

– Du (läs: artikelskribenten) skulle kunna åka dit, förklarar Jonatan vidare.

Avresa sker på onsdag i nästa vecka och resan över andra sidan Atlanten kommer även innefatta ett träningsläger i San Diego. Det hela utgör viktiga beståndsdelar i en större, sponsrad OS-satsning.

– Träningslägret pågår under två veckor och är den stora grejen med det här. Det är många landslag som ska dit och blir riktigt erfarenhetsbyggande, berättar Jonatan, som åker dit med ett litet gäng från det svenska landslaget.

Uppladdningen inför den mastiga inomhustävlingen – en erfarenhet som heter duga det med förstås – har dock inte varit alldeles optimal för Stenbroskytten.

– Jag har haft ett väldigt oflyt då jag varit sjuk, säger en påtagligt förkyld Jonatan.

Han har inte satt några direkta resultatmål inför det som väntar. Jonatan kommer att skjuta i den högsta elitklassen.

– Jag själv har inte så stor chans att vinna utan det är kul att bara få vara där. Det är bara att köra på. Om jag får spå så är det Christine (Bjerendal, vår anmärkning) som har störst chans att vinna pengar. Hon är den bästa skytten av oss.

Den redan OS-meriterade Lindomeskytten Bjerendal har, tillsammans med lovande Luleåkillen Ludvig Flink, gjort Jonatan sällskap under tre inomhustävlingar (Luxemburg, Italien och Frankrike) som en nyttig uppladdning inför Las Vegas-besöket. Landslagstrion kommer att skjuta i den så kallade recurveklassen.

– Den är betydligt mindre än compoundklassen som är störst i världen, beskriver Jonatan.

Även veteranduon Ulf och Viola Bäcklund, också Stenbromedlemmar, kommer att bege sig till Las Vegas. För världens största inomhustävling inom bågskytte, alltså.

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

Stenbro BågskyttesällskapSportBågskytte
Relaterat