I ett antal säsonger har SMK Nyköpings Jonna kört tvåhjulsdrivet. Nu har hon klart med en ny bil.

– Klart att det känns som att man byter upp sig, nu har jag en mycket värre bil. Det är ju till fyrhjulsdrivet man strävar att nå. Det ska bli superroligt, säger Jonna.

Och det är en riktigt värsting hon och Co-drivern Julia Thulin kommer att ta plats i. Den nya bilen är en Mitsubishi Mirage.

– Den går fortare än R5-bilarna. Vår har en toppfart på 205 kilometer i timmen, en R5-bil gör ungefär 180. Det kommer att gå fort mellan träden.

Bilen kommer att kunna klassas både i R5 eller i klassen 4WD övriga som också finns.

Ett test i höstas fick Jonna att börja jobba på ett klassbyte.

– Chribbe (klubbkompisen Christoffer Haglund) var snäll och lånade ut sin R5 Ford Fiesta som jag kunde köra några kilometer. Det gav mycket mersmak.

Därefter har det varit mycket jobb i flera månader för att projektet skulle kunna sjösättas. Nu är allt klart. Den gångna helgen genomfördes den första provkörningen. Testet gjordes i hemlighet och på vintervägar.

– Det var ganska stor skillnad. Den accelererar iväg mycket fortare. Men körstilen är väldigt lika, det känns tryggt, säger Jonna.

Hon kommer att bli första tjej att köra en Mitsubishi Mirage.

Tävlingspremiären blir till första SM-deltävlingen i Vännäs utanför Umeå sista helgen i februari.

Tidigare har SMK Nyköpings Christoffer Haglund (R5) och Hampus Jakobsson (R3) gjort klart att de satsar på SM den här säsongen.