Josefin Olsson är trea efter fyra avverkade seglingar i japanska Enoshima. Foto:

Josefin fortsatt i toppen på OS-vatten

Segling

Det fortsätter att gå bra för Josefin Olsson på världscupen i Japan. Nyköpingstjejen behåller sin tredjeplats totalt även efter andra dagens seglingar.

Världscupavslutningen i japanska Enoshima har nu avverkat två tävlingsdagar och fyra race i laser radial-klassen. Nyköpingstjejen Josefin Olsson fortsätter att ha bra fart i båten på vatten där OS-seglingarna kommer att hållas 2020.

Olsson, med klubbadress KSSS, var tia i onsdagens första segling och tvåa i den andra. Därmed har hon 13 så kallade netpoäng, alltså med den sämsta seglingen borträknad.

Det ger henne en fortsatt tredjeplats totalt i det 53 seglare stora startfältet. Framför henne är det två nya motståndare eller snarare nygamla motståndare eftersom det är två rutinerade seglare som parkerar på de översta placeringarna. Två motståndare Josefin tävlat mot länge.

I topp ligger brittiskan Alison Young med tio netpoäng. Två är regerande OS-mästarinnan och VM-tvåan från augustimästerskapet i Danmark, holländskan Marit Bouwmeester. Hon har elva netpoäng.

Den regerande världsmästaren från Århus i Danmark, belgiskan Emma Plasschaert som ledde efter första dagen, har halkat ner till en sjunde plats totalt. Plasschaert har 22 netpoäng.

Sex seglingar återstår innan de tio bästa gör upp i en finalsegling.

Läs också

( 4 st )

Läs mer om dessa ämnen

Josefin OlssonSportsegling
Relaterat