Josefin Olsson ligger bra till när VM-tävlingen går till finalrundorna. Foto:

Josefin Olsson tillbaka på banan igen

SEGLING

Efter de två första tävlingsdagarna hade Josefin Olsson lite problem att hitta rätt på banan. Men under söndagen räddade hon upp det hela med två riktigt bra race.

Josefin Olssons VM i laser radial inleddes med en 21:a plats följt av ett väldigt bra åk och en tredjeplats som gav henne en 19:e plats totalt efter första dagen. Andra dagen gick sämre för Josefin då hon kom på 14:e respektive 29:e plats. Men under söndagen hittade Josefin rätt i båda racen, först vann hon sedan kom hon femma.

– Det har varit lite upp och ner, bra dag idag, lite tyngre de andra dagarna. Jag har inte riktigt hittat rätt på banan. Det är ganska kluriga förhållanden, vind från land och rätt skiftande. Jag har kommit lite fel på banan helt enkelt. Men idag kom jag rätt på det och då stämde det, sa Josefin Olsson efter söndagens tävling.

Efter sex körda race i danska Århus befinner sig Josefin på elfte plats när tävlingen nu ska gå in i finalrundorna.

– Det känns ändå helt okej, det är finaler nu och sedan medaljserien kvar. Det känns som att mycket kan hända fortfarande, det ska bli skönt med en vilodag och sen köra järnet, säger Josefin.

– Väldigt skönt att få in några bra race, få upp självförtroendet och känna att man är med i kampen.

När grundrundorna i VM är avklarade och nu går in i finalrundorna så kommer antalet deltagare minska. Fram tills nu har 119 deltagare i laser radial varit uppdelade i två grupper för varje race, men härifrån kommer motståndet skärpas. Det är något som får Josefin att tro på sina chanser att avancera i tabellen.

– De är goda, när vi går in i finalerna när alla de bästa kör mot varandra så brukar det alltid hända mycket i resultatet. Kan man göra det bra där så finns det stora möjligheter att klättra uppåt.

Läs mer om dessa ämnen

Josefin OlssonSportsegling