Josefin Olsson slutade på sjunde plats i Miami, nu väntar uppladdning i Medelhavet från mitten av februari. Foto:

Josefin "seminöjd" efter första tävlingen

Segling

Det blev en sjundeplats totalt för Nyköpingstjejen Josefin Olsson när medaljracet i världscupstävlingen i Miami avgjordes i söndags. Och hon är ganska nöjd med den placeringen, "seminöjd" som hon kallar det. – Det vara inte bra men inte heller dåligt.

Det gick bättre och bättre för KSSS-seglaren i USA. Första dagens placeringar, 37 och 30, byttes ut mot topp-14-platser (8, 12, 13, 5, 10 och 14) i laser radialklassen. För att i medaljracet bli en tredjeplats.

– Medaljracet genomförde jag bra. Hade en riktigt bra start och två riktigt bra länsar. Det var bara farten på kryssen som saknades lite så det är något vi kommer jobba vidare med under nästa träningsperiod. Det blir i mitten av februari i Palma.

Ja, vad var det som hände under kryssen? Du var ju så snabb på länsen och plockade placeringar där, och tappade dem sedan under kryssen.

– Det hände egentligen inte så mycket under kryssen utan det blev mer ett speedrace där den snabbaste båten vann. Jag hamnade dessutom lite fel på avslutningarna på mina kryssar och fick lite fel position

Du hade med dig en person också som skulle hjälpa dig med strategi och taktik också. Hur fungerade det?

– Jag tycker att taktiken och strategin fungerade bra överlag och jag har fått med mig några verktyg för framtiden som jag kan jobba vidare på.

Josefin låter faktiskt ganska nöjd med första tävlingen för 2018, som i slutändan kommer att kulminera i ett VM i Århus i mitten av augusti.

– Jag tycker starten på året är okey. Jag visar att jag är med samtidigt som jag känner att jag har mycket jag kan förbättra. Vi hade lätta vindar i början av veckan och hårda i slutet. I de lättare vindarna kände jag att starterna inte fungerade där fick jag verkligen kämpa för segla upp mig. I den hårdare vinden saknade jag lite fart på kryssen som sagt vilket jag tror kommer med lite mer tid i båten.

Det måste ha var ganska svårseglat också, två seglingsdagar ställdes ju in?

– Ja, det var svårseglat, förhållandena var extrema. Första dagen var det på gränsen till för lite vind och på slutet var det på gränsen till för mycket vind. Det gällde att kunna bemästra båda.

Läs också

( 5 st )

Läs mer om dessa ämnen

Josefin OlssonSportsegling
Relaterat