I början av april skulle Rosvalla och Nyköpings SK, som så många gånger förr, ha stått som värd för SM-slutspelet för J18- och J20-lag.

Så blir det nu alltså inte. Svenska ishockeyförbundet ställer in detta i Coronavirusets spår.

Tävlingskommittén i Region öst har dessutom beslutat att alla cuper och allt poolspel inom distriktet ställs in fram till och med den 29 mars och därefter kommer nya direktiv.

Det betyder för NSK:s del att 09-cupen den 27-29 mars med 16 deltagande lag har ställts in, samma sak med TKH Cup i Gnesta och poolspel för U11-lag nu i helgen samt även distriktsmästerskapet för U12-lag.

Samtliga seriematcher upp till A-pojk ställs in fram till den 17 mars, därefter kommer nya besked.

"Hur det här kommer att påverka vår ekonomi på lång sikt är för tidigt att säga. Däremot, skulle förbudet hållas kvar genom hela april så är föreningens existens naturligtvis hotad. Vi tappar enorma intäkter nu när vi inte kan anordna kvarvarande cuper och junior-SM", skriver NSK på föreningens hemsida.

Kortsiktigt blir konsekvensen att de inställda turneringar man skulle ha arrangerat innebär brist på likvida medel vilket gör föreningens betalningsförmåga väldigt dålig i närtid.

Ovanpå dessa bekymmer har NSK haft svårt att få in deltagaravgifter från sina medlemmar, något som SN tidigare rapporterat om. För en dryg månad sedan saknade NSK cirka 200 000 kronor.

– Vi förutsätter att pengarna kommer in, sa ordförande Niklas Eriksson då.