Efter KVK:s konkurs räddades Katrineholm från att bli en vit fläck på volleykartan genom Sebastian Markevall som drog i gång träningen i KAIK. Inför den här säsongen pausade han från tränngen, men satt som åskådare i Duveholmshallen och såg laget vinna sista seriematchen mot Lindesberg med 3–1.

– Visst känner jag igen grunderna i "mitt" spel, men med Maria Wallén som tränare har tjejerna utvecklats otroligt mycket tekniskt och i formationerna, sa han.

En utveckling Maria Wallén, som själv fick hoppa in och spela serieavslutningen när laget, på grund av skador och sjukdom hade lite spelarbrist.

Artikelbild

– Det här är ett så härligt gäng som hela tiden gör framsteg. Ska jag bara nämna två spelare blir det lagkaptenen Zabina Pettersson som är en fantastisk pådrivare, och Elin Nilsson som blivit en säker servare. Jag vet inte hur många serveäss hon fick in i dag?

Örebros ledning var ointaglig inför sista matchen. Men KAIK spelade för andraplatsen mot tabelltrean Lindesberg. Efter första setet såg det ut att bli tre raka, så överlägset var KAIK. Andra setet blev inte lika enkelt, men KAIK räddade ett par setbollar och skaffade sig själva setbollar – för att förlora både dem och setet.

Sedan tog KAIK tillbaka initiativet och vann med 3–1 efter setsiffrorna 25–12, 25–27, 25–14 och 25–19 i en match där långa och underhållande bolldueller varvades med enkla misstag. Precis som det ska vara när två lag med unga och oerfarna spelare möts.

– Jag tycker ändå att vi spelar så moget att vi skulle kunna anmäla oss till division 2-spel nästa säsong, säger Maria Wallén.

Artikelbild

Utan att frågan har diskuterats i klubben känner hon ändå att en säsong till i trean kan vara att föredra. En säsong till för att utvecklas ytterligare. Och kanske, kanske att Sebastian Markevall är tillbaka då.

– Klart att jag är sugen, samtidigt ska jag bli pappa i höst, säger han.