Tidningen träffar jättetalangen Kajsa Björe hemma på gården i Mälsäter utanför Eskilstuna.

När vi dyker upp jobbas det för fullt i stallet.

– Jag ska iväg och tävla med min klubb Jump Club om några timmar, berättar hon samtidigt som en del av hennes tankar förstås redan ligger på det som väntar under onsdagskvällen och torsdag förmiddag.

Artikelbild

För andra året i rad har nämligen Kajsa Björe kvalat in till Göteborg Horse Show som pågår mellan tredje och sjunde april.

Kajsa tävlar först på onsdagskvällen och hoppar sedan final under förmiddagen dagen efter.

– Det blir verkligen annorlunda mot normalt. Först tävlar vi 21.30 på onsdagen. Då är det kvalificering som avgör startordningen. Sedan är det final klockan nio på torsdagen. Men jag tror nog det ska gå bra. Min häst klarar det utan problem även om tiden för återhämtning är ganska knapp. Det är jag säker på.

Tävlingen som Kajsa Björe kvalat in till heter Morgondagens vinnare.

Artikelbild

16 deltagare från hela landet finns med och de har via sex tävlingar där upp emot 60 deltagare varit med till slut fixat en plats i Göteborg.

Kajsa har dessutom kvalat in två hästar. Men hon får bara tävla med en av dessa.

Artikelbild

– Jag har i kvaltävlingarna hoppat med Holliday KLG som är 18 år och Ballyshan Copa Cabana som är åtta. I Göteborg väljer jag att tävla med Holliday, berättar Kajsa som har ytterligare två hästar som hade kunnat vara med.

– De heter Jitske och Emmely och är egentligen snäppet bättre. Båda är dock skadade just nu och kan inte tävla.

Artikelbild

Hur är känslan inför tävlingarna i Göteborg?

– Det känns jättestort och det ska bli fantastiskt roligt. Jag har ju varit så många gånger och kollat på Göteborg Horse Show som åskådare. Jag var bara fyra eller fem år första gången och har alltid drömt att få rida i Scandinavium. Nu är jag där för andra gången.

Vad har du för mål i torsdagens final?

– Jag siktar på att gå felfri och få vara med om en omhoppning. Det är dock jättesmå marginaler mellan att nolla eller få något nedslag. Såna här tävlingar i en stor arena är ju så annorlunda också mot vad jag normalt är van vid. Min häst Holliday känns ändå i riktigt fin form så det blir spännande och se hur långt det räcker.

Kajsa Björe är trots sin ungdom redan på god väg att slå igenom ordentligt.

– Det är kul att höra när folk säger att jag har bra teknik och så. Men jag behöver ändå skaffa mig mycket mer rutin, det är jag medveten om. Min dröm är så klart att någon gång få tävla på ett OS men mina stora mål de närmaste åren är att få vara med i Falsterbos lagtävling i sommar och så SM i Sundbyholm. Nästa år siktar jag på EM, vilket jag nog gjort redan i år också om inte två av mina hästar varit skadade, säger Kajsa.