Vi berättade nyligen om att ridsporttalangen Kajsa Björe för andra året i rad kvalat in till stortävlingen Göteborg Horse Show.

Hon deltog i en klass som heter Morgondagens vinnare där 16 unga ryttare födda 2001 eller senare i sex kvaltävlingar hoppat till sig en plats.

Under onsdagen började det med en inledande omgång där deltagarna tävlade om vilken startordning de skulle få i torsdagens final.

­– Jag var fyra i den hoppningen vilket betydde att jag startade fjärde sist, berättar Kajsa.

I finalen hoppade hon precis som hon själv hoppats innan tävlingen felfritt.

Det betydde en omhoppning med tre andra ryttare.

– Det var en ganska svår bana tekniskt att hoppa på. Speciellt på de avslutande hindren där vi valde ett galoppsprång mindre mellan hindren och det fungerade superbra. På sista hindret kom vi lite för nära men det löste Holliday kanonbra eftersom han är så rutinerad, säger Kajsa.

I finalhoppningen visade Kajsa Björe vilken skicklig ryttare hon är.

Hon gjorde på nytt en felfri ritt och vann med hela två sekunders marginal före tvåan.

– Det här känns otroligt roligt och spontant är det här det största jag varit med om. När jag vaknade på torsdagsmorgonen trodde jag verkligen inte att jag skulle nå ända fram och vinna. Nu efteråt är det en väldigt skön känsla att ha lyckats.

Hur firar du den här framgången?

– Det har jag inte tänkt på men kanske går jag vi ut och äter något gott.

Tävlingarna i Göteborg fortsätter fram till söndag då mängder av världsnamn tävlar i Scandinavium.

– Jag blir kvar hela veckan tillsammans med mamma (Lotta Björe) som jobbar som expertkommentator i tv. Pappa var också här när jag tävlade men han får åka hem och ta hand om hästarna på gården. Efter den här segern ska jag bara njuta av bra ridsport de närmaste dagarna, säger Kajsa som utöver äran att vinna en så här stor tävling även fick en prischeck på 10 000 kronor.