Målvakten Gustav Halvardsson. Foto:

Kända ansikten på provträning

Fotboll

Bissarna Fotboll är i gång med planeringen för nästa säsongs trupp. När laget på tisdagskvällen påbörjar provträningar finns flera bekanta namn med. Bland annat Kevin Berg som spelade i klubben 2016 samt unge målvakten Gustav Halvardsson.

I Bissarna Fotboll njuter man säkerligen fortfarande över den lysande höstsäsongen där laget började spelet efter sommaruppehållet under nedflyttningsstrecket men som sedan åkte hiss upp genom tabellen och slutade fyra.

Trots detta är planeringen för kommande säsong i full gång. Tisdag kväll startar provträningar.

– Tränarna har valt att starta lite lätt den 14 november för att sedan komprimera träningen runt helgerna vecka 46 och 47, säger klubbchefen i Bissarna, Patrik Berglin. Han fortsätter:

– Vi avslutar med match den 26 november mot Värmbol (på bortaplan). Att vi valt detta upplägg beror delvis på att båda våra tränare är på utbildning under början av vecka 47.

Fem spelare är klara. Det kan dock bli fler. Och det är alltså flera bekanta ansikten som dyker upp.

Målvakten Gustav Halvardsson, 19 år, är ju Bissare från början. Via fotbollsgymnasiet i Åtvidaberg och spel med ÅFF hamnade han en kort tid i somras hos Assyriska BK i söderettan. Halvardsson avslutade sedan säsongen i Norrköping med Sleipner.

Mittfältaren Kevin Berg spelade med Bissarna 2016, gjorde flera lyckade inhopp med blev aldrig riktigt ordinarie. Denna säsongen har han enligt uppgift spelat på Nya Zeeland.

Från förra norska storklubben Lyn (spelar nu nedanför de två högst nivåerna i Norge) kommer Christoffer Simensen. Innermittfältaren, som är 24 år, är ursprungligen från Gävle och har tidigare bland annat spelat i Sandviken.

Från Värmbol i division 2 kommer 20-årige ytterbacken Joel Scherman. Sedan kommer även TVSK-killen Oliver Bohlin Westman, som liksom Halvardsson har ett förflutet i Åtvidabergs fotbollsakademi, att vara med på träningen. Han kom egentligen redan i somras till klubben men har varit skadad.

– Vi söker mest komplement till den trupp som vi har. Kan vi behålla så många som möjligt så har vi en stabil grund att stå på, säger Berglin.

Är det klart att någon av dessa kommer att köra båda träningsveckorna?

– Ja, Halvardsson. Men efter denna vecka så kommer tränarna att utvärdera vilka de vill se mer av och i så fall bjuda in dem och även låta dem spela matchen mot Värmbol.

Från denna säsongens trupp har klubben valt att säga upp avtalet med målvakten Emil Fnine.

– Han har suttit och pendlat (från Stockholm) vilket vi känner är tufft för honom om han skulle förbli ensam.

I dagsläget är det bara fem spelare ur truppen som är på kontrakt även nästa säsong, där någon av dessa fortfarande kan säga upp sitt avtal. De spelarna är Andrew Jean-Baptiste, Enis Ahmetovic, Lennart Johansson, Tidjani Diawara och Christian Kouakou.

– För oss är precis alla spelare lika prioriterade men det kommer i slutändan att handla om ekonomi. Men som alltid är det hela tiden upp till tränarna att avgöra vilka som prioriteras, säger Berglin.

Eftersom division 1-serierna ska utökas till 16 lag börjar säsongen 2018 redan 7–8 april och pågår till 10 november. Sommaruppehållet blir kortare än vad som varit fallet tidigare. Tränarna funderar därför över om man ska korta ner antalet träningsmatcher.

Bissarna 2018

Följande spelare klara för provträning:

Gustav Halvardsson, 19 år målvakt.

Joel Scherman, 20 år, ytterback.

Christoffer Simensen, 24 år, mittfältare.

Kevin Berg, 21 år, mittfältare.

Oliver Bohlin Westman, 19 år, mittfältare.

Följande spelare i Bissarna har kontrakt för 2018:

Andrew Jean-Baptiste

Lennart Johansson

Enis Ahmetovic

Christian Kouakou

Tidjani Diawara

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Nyköpings BISPatrik BerglinSportfotboll
Relaterat