Wahlén bodde där från november till mars inför förra säsongen. Det finns flera bra banor i trakten.
– Plus att det alltid är minst sex–sju plusgrader där, mycket mera sol – vissa dagar kan det vara arton grader läge att köra i kortärmat även nu under vintern, säger Wahlén och skiner upp.
Det finns emellertid två ännu större anledningar. Den första är tränaren Didier Bylac.
– Han har kompetensen och hjälper oss med mycket. En kille som har honom som huvudtränare var exempelvis fyra på VM.
Den andra stora anledningen är den extremt resultatinriktade gruppen Team Kayakinpy. Frankrike dominerar stort när det gäller bredden på toppen i kanotslalom just nu. Speciellt om man räknar in Frankrikeboende paddlare som har dubbla pass och tävlar för andra nationer då man bara får skicka tre till VM. På förra årets VM gick dessa paddlare fram som en skördetröska när det gäller topp åtta-platser.
– Trean och fyran finns med i vår grupp. Det är klart att det är viktigt att få köra med dem när det gäller teknik. Varje helg brukar man dra upp en bana och köra träningstävling, förklarar Wahlén.
– Det är Sébastien Combot och Thomas Bersinger. Det är kul att ha den sparringen. Det är mest det tekniska som skiljer. Men man kan ju också inspireras av allt annat. Hur de bästa lever och tränar, inflikar Holmer.
Holmer var närmast ett undantag när han lyckades ta sig till världseliten redan som junior. I Frankrike är konkurrensen så hård att det räcker att ta sig till den nationella toppen så är man med och slåss om pallplatser i internationella mästerskap.
– De här killarna har oerhört många års erfarenhet att tävla mot de bästa i sina respektive ålderskullar, förklarar Wahlén.
Ludwig Andersson fick fruktansvärt stora ryggproblem för ungefär tretton månader sedan.
– Ryggen har den senaste tiden sakta men säkert blivit bättre utan att varken jag eller min sjukgymnast vet vad det beror på. Men nu kan jag leva mitt liv normalt och har även kunnat börja träna normalt, så det känns förstås jäkligt skönt, säger Ludwig.
Vilken typ av ryggproblem har du haft?
– Det har varit lite olika bud. Från början var vi rätt säkra på att det var en låsning, sedan att det bar var en spänning i ryggen. Senaste har varken två olika sorters röntgen eller en substans som "sköts in" i blodet kunnat påvisa några fel i skeletten. Rent faktamässigt vet vi egentligen ingenting. Så läget är fortfarande lite osäkert – men det känns i alla fall bättre nu.
Ludwig är trots all tid som har blivit spolierad på grund av ryggen fortfarande med i SOK:s utmanargrupp där Erik Holmer under året har fått en del tester och även två läger utomlands. När det gäller just kanotslalom lutar det åt att unga Amanda Fagerlund ansluter till gruppen inom kort.
– Jag är tacksam för att SOK fortfarande verkar tro på mig. Självklart är det inspirerande att finnas med i den gruppen. Jag vill ju kunna ta mig till U23-EM i år men för mig är målet bara att kunna göra en hel säsong med en rygg som fungerar.
Kanotslalom är inte den enklaste sporten att hitta sponsorer inom. För Wahlén och Holmer är det ett viktigt mål att komma med den numera ganska breda spetsvarianten av SOK:s träningsgrupper – där Falukanotisten Isak Öhrström finns.
– Det skulle innebära en helt annan möjlighet att kunna köra på heltid de närmaste åren – och det är ju det som behövs, säger Holmer.
Viktigast är det att komma med i A-landslaget där nämnde Öhrström var ensam i år. Det morrades en del över de stenhårda uttagningsreglerna med omräkningssiffror där en hundradel på fel sida gick före magkänslan – för exempelvis Holmer som fick nöja sig med att vara ensam i U23-landslaget.
– Det är lite, lite lättare att komma med i år, förklarar Holmer.
– Visst är det tufft, men det ska vara tufft och de vill undvika tjafs, säger Wahlén.
Klart är att den svenska ledningen får välja att skicka tre åkare till VM – snacka om att de här killarna är intresserade att ta två av de platserna.
– Jag var ju bara några tiondelar från en kvotplats inför London-OS så att klara det nu är målet med min säsong.
– Vi går åt rätt håll och skulle absolut ha chansen, säger Holmer.
Det krävs med mycket stor sannolikhet att Holmer eller Wahlén just är bästa svensk och klarar en kvotplats redan nu för att få åka till OS. Men oavsett hur det går i år finns det redan planer för hur nästa steg för att etablera sig i den yppersta världseliten ska kunna tas.
– Både jag och Fredrik ska flytta till Prag i höst, avslöjar Erik Holmer.
Det är visserligen bra att ligga och fysträna hemma i Nyköping så svenska åkare är fysiskt sett tillräckligt starka. Nu ska de kunna ta sista steget även tekniskt.
– Det är mecka för kanotslalom i Europa. I Prag kommer vi att ha alla förutsättningar för att på allvar kunna konkurrera med de allra bästa atleterna i världen.