Mikael Karlsson har haft en fin karriär på högsta nivån, har hunnit bli 35 år – och tar själv upp detta faktum i början av intervjun.

– Jag har inte hur många säsonger som helst kvar, alla beslut är viktigare nu än när man var 20 – så jag ville verkligen välja ett projekt som jag tror på. Och jag vill verkligen medverka till att ta Onyx till ett SSL-kval säsongen som kommer. Det är den nivån som klubben ska var på, säger Mikael Karlsson efter att ha upplevt hur den fantastiska, soliga vårdagen blev en svinkall kväll med Rosvallablåst under SN:s fotosejour.

Han har de senaste två säsongerna tillverkat 150 poäng i Schweiz men känns påtagligt hungrig på att göra något bra även i Onyx.

Artikelbild

Mikael Karlsson och Jesper Ekström har efter ett par besök respektive tre säsonger i Onyx fallit för klubben – och nu vill de se till att den stora Rosvallapubliken får se ett spännande SSL-kval.

– Ja, ålder för mig är bara en siffra i ett pass; allt handlar om hur man känner sig kroppen och huvudet, att känna sig fräsch och tycka att det är roligt – och det gör jag.

Du var här redan förra året och tittade, nu är du tillbaka och har skrivit på – vad har du har fallit för?

– Jag har alltid haft ett litet gott öga till Onyx; har varit här och tittat ett par gånger när det har varit mycket publik. Visst, jag har varit runt i andra bra klubbar i Sverige, bland annat i Linköping där jag spelade två SM-finaler. Nu ville jag ha en utmaning efter två år i Schweiz. Jag kände redan efter två pass här att det är Onyx som är mitt val. Jag är Södertäljekille och kände att det här kunde bli lite av en återkomst och ett fint sista kapitel i min karriär. Det är dags att vi sätter sörmländsk innebandy på kartan igen.

Här berättar Mikael Karlsson lite mer om sin meritlista

Artikelbild

Påskrivet och klart för Mikael Karlsson och Jesper Ekström.

Hur var tiden i Schweiz?

– Ett jätteäventyr för mig – och jag är också glad för att jag har kunnat leverera så mycket poäng där.

Då ni båda värvades så pass tidigt visar väl klubben att de inte vill ligga och "skvalpa" i mitten en säsong till?

– Jag är jätteglad att Jesper också kom, det är en riktigt vass målskytt. Jag vill ju vinna när jag spelar och hoppas kunna föra med mig lite vinnarmentalitet även på träningarna. Jag vill komma hit och verkligen försöka ta Onyx till ett kval. Jag hoppas verkligen att det blir drag i Rosvalla i vinter – för jag tror att vi kan bjuda på show.

Klubbledningen med sportchefen Tobias Palm var givetvis helnöjd med att få in två så här vassa spelare.

– Att få in en playmaker som Mikael Karlsson, som dessutom brukar göra mycket mål, plus en avslutare som "Jeppe" som snittade en poäng per match med Jönköping i SSL och verkligen växte in i både Onyx och stan under de tre säsongerna som han har varit här känns fantastiskt roligt, säger Tobias Palm.

Innebär de här påskrifterna att Viktor Palm-läget blir ett annat?

– Nja, Viktor Palm-läget lever sitt eget liv, så någon konkret skillnad är det inte i dag. Sedan är det klart att tron att även Onyx ska kunna kvala uppåt inte blir mindre av det här.

Jesper Ekström skulle inte direkt ha något emot att bli lagkompis igen:

– Om Viktor stannar ser det nästan "för bra" ut. Han är ju hela allsvenskans bästa spelare i mina ögon.

Men att Mikael Karlsson skrev på var ändå tillräckligt.

– Ja, jag har ju hunnit träna med "Micke" ett par gånger nu och hans passningsspel är...fantastiskt. Hans påskrift var en stor anledning att jag inte funderade vidare på de andra alternativen som fanns – vissa i SSL – nu när jag inte riktigt kom överens med Jönköping. Hjärtat finns här i Onyx, så nu vill jag komma "hem".

– Vill jag spela SSL igen så gör jag det gärna med Onyx, och chansen finns definitivt. Sedan få vi se om det tar ett, två eller tre år...

Tro inte att den ibland närmast kliniske högerskytten Ekström är här bara för sociala skäl.

– Nej, jag är inte här för att varva ner direkt. Jag har en extrem hunger att göra något bra.