Nu har Kalle Sauerland svarat på Erik Skoglund mycket tydliga önskan om att få möta den boxningsikonen Mikkel Kessler. Danskens promotor (till höger) är lika positiv som Skoglunds promotor Nisse Sauerland. Foto:

Kesslers promotor vill se match mot Skoglund

BOXNING
annons

I och med bytet av viktklass uttryckte Erik Skoglund en önskan att få möta Mikkel Kessler. Danskens promotor, Kalle Sauerland, ställer sig positiv till detta. – Det skulle kunna bli en fantastisk match... så det är något vi överväger, säger Kalle till danska BT.

Det var i början av veckan som Erik Skoglund gjorde offentligt att han bytt viktklass, från lätt tungvikt till supermellanvikt. Nyköpingsboxaren ser betydligt bättre möjligheter till att få gå stora matcher i den nya klassen. Fick han välja skulle han gärna gå en match mot danske Mikkel Kessler.

Promotor för dansken är Kalle Sauerland, bror till Eriks promotor Nisse Sauerland. Och i en intervju med danska tidningen BT är Kalle positiv till ett sådant möte när Kessler gör comeback igen.

– Han (Erik) är den högst rankade skandinaviske boxare just nu och han är obesegrad, säger Kalle Sauerland till BT och ser att matchen har alla möjligheter till att bli som en landskamp mellan Sverige och Danmark.

– Det skulle bli ett intressant möte mellan en ung utmanare och en gammal mästare som vill bli nummer ett igen. Till detta kommer också rivaliteten mellan Sverige och Danmark, säger Kalle Sauerland.

Promotorn avslöjar också att det även snackas om andra matcher för de båda. Men detta är avhängigt med om boxarduon kommer med i den nya Super serie-turneringen i höst. En serie som för en tid sedan lanserades i New York. Kommer de med där lottas kommande motståndare.

Kalle Sauerland ser båda som favoriter att komma med i den nya världsserien där det länge har spekulerats i att Kesslers comeback är gjord just för detta ändamål.

– Bästa tänkbara för min del är ju naturligtvis om möjligheten uppstår att vara med i WB Super series och eventuellt där möta både Kessler och även George Groves, som har varit skadad men kommer vara redo om ett par månader. Läser man mellan raderna i det Kalle säger, verkar det inte omöjligt, säger Erik Skoglund till SN-sporten.

– Sedan om de väljer att lägga en sådan match tidigare under sommaren är jag positiv till det också, tillägger Erik.

Men tittar man till det som Kesslers promotor Kalle Sauerland säger så känns väl en match mellan er rätt nära?

– Det verkar ju så i alla fall. Jag har inte pratat med varken Kalle eller Mikkel personligen, så jag vet inte vad som har hänt de senaste dagarna. Men matchen är ju aktuell.

Hur ligger du till om du skulle behöva väga in till supermellanvikt snabbt?


– Jag ligger ju bra till; skulle kunna ta en match med kort varsel – från juli i alla fall.

Kan du boxas i början av juli till och med?

– Ja, jag skulle ta den nästa vecka då jag nog tjänar mera än han på att den kommer snabbt inpå, men de vill säkert ha upp emot en månad för att sälja in eventet och snacka upp en sådan match. Allra minst tre veckor...

Börjar det bli så konkret att du har analyserat Mikkel Kessler som motståndare?

– Jag tänker att det är den här typen av match som jag landa. Sedan tar jag ställning till senare hur man ska börja analysera förutsättningarna. Jag är helt säker på att det skulle bli en fantastisk boxningsmatch.

Men om du ändå skulle nämna Mikkel Kesslers största styrka som boxare, vad är det?

– Mot mig är det ändå hans rutin. På det planet kan jag inte mäta mig. Men jag är yngre, inte lika sliten i kroppen – och mera sugen.

Läs också

( 9 st )

Läs mer om dessa ämnen

Erik SkoglundBoxningsport
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka