Kevin Stråhle gjorde sitt nionde mål i alltrean när han såg till att bonuspoängen hamnade hos hemmalaget. Foto:

Kevin Stråhle fick sista ordet i målrikt derby

Hockeytrean

Det finns sällsynt mycket offensiva skills i både Gnesta IK och gästande Spaif, så att derbyt blev en målfest är ingen överraskning. Nästan 300 åskådare såg Gnesta tappa sin första poäng i alltrean, men gästerna från Södertälje fick inte sno åt sig segern i förlängningen.

Det slutade 8–7 och fem av sex poäng är ändå helt okej utdelning efter två jämna derbyn innan och efter juluppehållet.

– Det är klart att när vi låg under med 3–5 så skulle jag ju vara nöjd med två poäng, men sedan vänder vi ju och leder med 7–5 och då är det ju inte så bra att vi inte kan ta alla tre poängen, men i powerplay är Spaif sylvassa så jag får väl någonstans vara nöjd, resonerar GIK-tränaren Peter "Slaktarn" Frediksson.

Det fanns lite lokala bekantingar att hålla reda på. Mattias Tjernström öppnade målskyttet och Christofer Blid, som spelar när han känner för det, gick av med tre mål och två assist.

Men Gnesta som denna gång spred poängmakandet med Niclas Claesson som enda tvåmålsskytt samt Rasmus Ahlbom, Erik Behm och Tony Lagerström på tre poäng vardera fick sista ordet.

Första en och en halv minuten av förlängningen hade Spaif momentum i tre mot tre-spelet. Sedan kontrade Gnesta och fick en tekning i offensiv zon. Ett hopslag och en retur senare var det avgjort med Kevin Stråhle som matchhjälte.

– De är påpassliga Stråhlebröderna. Den här gången fick våra spetsspelare väldigt mycket istid och var lite slitna efteråt, så det passar bra med en veckas uppehåll innan vi har Mariehamn hemma, säger Slaktarn.

Dessvärre för Gnesta fick Johan Norberg en blödning i en lårmuskel under värmningen.

– Tråkigt och det som hände då var att Johan Andersson, som kom ner för att hälsa på grabbarna och inte skulle spela match förrän senare, fick byta om. Han gjorde det enkelt och bra med tanke på att det var lite omtumlande.

Släppa in sju mål på hemmaplan är inte bra ens mot Spaifs förstauppställning va?

– Nej, vi släpper in några konstiga mål, men det är två bra offensiva lag som möts.

Och vänder vi på det är förstås åtta mål framåt riktigt bra:

– Vi är giftiga framåt. Det gäller bara att släppa in så lite som möjligt – men att vi KRIGADE och slet så mycket var bra.

Gnesta–Spaif 8–7 (3–2, 1–3, 3–2, 1–0)

Gnestas mål: Niclas Claesson 2, David Stråhle 1, Morgan Söderström 1, Andreas Nordlie 1, Rasmus Ahlbom 1, Erik Behm 1, Kevin Stråhle. Assist: Tony Lagerström 3, Kevin Stråhle 2, Ahlbom 2, Behm 2, David Stråhle 1, Claesson 1 och Johan Andersson 1

Skott: 28–39.

Utvisningar, GIK: 2x2. Spaif: 5x2.

Publik: 293.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Gnesta IKHockeyIshockeySport
Relaterat