Kim Lindström kommer göra en tionde säsong i Nyköping Gripen. Foto:

Kim Lindström förlänger med gripen

Hockeyettan

Kim Lindström ligger lite lågt med motocrossen. Men nu är Kim och Nyköping Gripen överens om att satsningen i hockeyettan ska fortsätta.

Det handlar om en trotjänare som är fostrad i Nyköpings Hockey men snart nog hamnade i Gripen som en bra träningsform för motocrossatsningen i vassaste klassen, MX1. Sedan har det varit Gripen som har gällt frånsett ett kort mellanspel i Gnesta IK, som säsongen 2013/14 var uppe i division 1, där Kim gått hela vägen från division 4 till just hockeyettan med Nyköpingsklubben.

Lindström har på den här nivån sina främsta egenskaper i att han är väldigt stark i kroppen – inte minst från sitt motocrossåkande –och därmed jobbig att möta. I lägre divisioner har det dessutom blivit rikligt med mål då ytterforwarden har ett rätt vasst skott. 27-åringen gjorde förra säsongen 10 poäng (6 mål och 4 assist) på 34 seriematcher där de kom lite i klump – givetvis beroende på omgivning också.

Så här säger Nyköping Gripens sportgrupp efter det att Kim Lindström förlängt och de nu välkomnar honom för en tionde (!) säsong i klubben:

– En allround, hårt jobbande forward som anpassar sig och sitt spel oavsett division han spelat i.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Nyköping Gripen HCKim LindströmHockeyIshockeySport
Relaterat