Miljonerna har rullat från det ena företaget till det andra och till sist hamnat i fotbollsklubben Östersunds FK. Mitt i härvan står den tidigare ordföranden Daniel Kindberg, som enligt åklagaren planerat ett invecklat upplägg med falska fakturor för att på ett brottsligt sätt hjälpa sitt lag.

I dag är det han tur att ge sin version i Ångermanlands tingsrätt av den fakturakarusell som åklagaren påstår varit brottslig och vars syfte har varit att förse Östersunds FK med pengar.

Tiden i häktet

I rätten är han klädd i en grå kostym och en gråsvart skjorta. Han pratar lugnt och säger att han är pressad av den nuvarande situationen. Han börjar med att berätta om hur det gick till när han greps och om de första polisförhören 2018. "Hur kommer jag härifrån?" minns han att han frågat sig i häktet.

Jag beslutar mig för att medge saker. Jag beslutar mig för att säga saker som inte är korrekta, i akt och mening att komma ut.

Han berättar om sin tid som militär och passar även på att redogöra för sin spelstil som fotbollsspelare.

Jag var en löpare och hade vassa armbågar.

Normalt arbetssätt

Den förre ÖFK-ordföranden berättar hur det fungerar med fakturering inom byggbranschen: Det kan ta ett bra tag från det att ett jobb beställs tills dess att fakturan kommer.

Det som åklagaren uppfattat som märkligt och brottsligt gällande faktureringen mellan transportföretaget, Peab, Fältjägaren och Östersundshem är enligt Kindberg helt normalt arbetssätt inom byggbranschen "över hela världen".

Kindberg står tillsammans med två andra åtalade för grov ekonomisk brottslighet. Han har, liksom de två medåtalade, förnekat brott på samtliga åtalspunkter.